Dette er Huaweis nye toppmobil
(Bilde: Huawei)

Dette er Huaweis nye toppmobil

Den kinesiske produsenten har nå dratt sløret av Honor 7.

Huawei Honor 7

Størrelse: 14,32 x 7,19 x 0,85 cm
Vekt: 157 gram
Skjerm: 5,2 tommer, 1920 x 1080, IPS
Maskinvare: HiSilicon Kirin 935, 4 x Cortex A53 @ 1,5 GHz + 4 x Cortex A53 @ 2,2 GHz, Mali T628 GPU
Lagringsplass: 16 eller 64 gigabyte lagring, plass for minnekort (eller ekstra SIM-kort)
Operativsystem: Android 5.0 Lollipop, Emotion UI
Teknologi: Fingeravtrykkleser, WiFi AC
Kamera: 20 Mpx, totonet LED-blits, HDR
Batteri: 3100 mAh
Pris: Ukjent foreløpig

På et pressearrangement i Kina nylig dro mobilgiganten Huawei sløret av det nyeste tilskuddet i sin Honor-serie, nemlig Honor 7. Det melder blant andre Android Central og Android and Me.

Med en skjerm på 5,2 tommer befinner Honor 7 seg størrelsesmessig mellom forgjengeren Honor 6 og Honor 6 Plus, som har skjermstørrelser på henholdsvis 5 og 5,5 tommer. Modellen byr på på mye nytt under panseret som Huawei håper skal lokke kundene til serien.

Kraftig prosessor og solid kamera

Honor 7 kommer i aluminiumsinnpakning i de tre fargene mørkegrå, gull og sølv. På innsiden finner man en åttekjerners prosessor av typen Kirin 935, som skal være en svakt forbedret utgave av Kirin 930-prosessoren som man finner i Huaweis nylig lanserte flaggskipmodell P8.

Mobilen vil dermed by på rimelig mye kraft. I tillegg leveres Honor 7 med 3 GB minne og enten 16 eller 64 GB lagringsplass, som kan utvides ved hjelp av at mikroSD-kort. Batteriet er på 3100 mAh, som er det samme som på Honor 6.

Honor 7 får en ny og forbedret fingeravtrykkleser levert av svenske FPC.
Honor 7 får en ny og forbedret fingeravtrykkleser levert av svenske FPC. Foto: FPC

Kameraene på den nye mobilen er heller ingenting å kimse av, med et bakkamera på hele 20 megapiksler og et frontkamera som skilter med 8 megapiksler.

Får fingeravtrykkleser

Ellers er kanskje den største nyheten at Honor 7 får innebygd fingeravtrykkleser, levert av det svenske selskapet FPC. Dette er det samme selskapet som også stod bak fingeravtrykkleseren i Huawei-modellen Ascend Mate 7. Denne avleseren hadde vi ikke spesielt stort hell med i vår test av telefonen i fjor.

Avleseren i Honor 7 er imidlertid en ny og forbedret modell, som ifølge FPC selv skal by på bedre ytelse og fleksibilitet, noe som formodentlig betyr at det skal bli lettere å lese av fingeravtrykkene. 

Honor 7 skal bli tilgjengelig i Kina den 7. juli. For 16 GB-utgaven vil prisen i hjemlandet ligge på 320 og 350 dollar for henholdsvis Wi-Fi- og LTE-versjonen, mens 64 GB-versjonen vil koste 400 dollar. Når Honor 7 blir tilgjengelig i Norge, og til hvilken pris, er ennå ikke kjent. Under kan du se en promofilm av telefonen.

Huawei skal trolig lage den neste Nexus-telefonen: Det tyder i alle fall ryktene på » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen