HTC One X9 ser ut til å bli en lekker skapning.
HTC One X9 ser ut til å bli en lekker skapning. (Bilde: Nowhereelse.fr/Tek.no, montasje)

Dette er HTCs neste telefon, men vi venter fortsatt på en toppmodell

Ryktemølla har skapt full forvirring.

For et par uker siden kunne vi melde om at HTCs splitter nye One A9 endelig var lansert, med helt nytt designspråk, fingeravtrykksleser og masse annet fint under skallet. Men spesifikasjonslisten avslører fort at den ikke er like sprek som de virkelige flaggskipene.

For et par dager siden kunne imidlertid Pocket-lint melde om at bilder av og informasjon om en helt ny modell kalt HTC One X9 var lekket – og at spesifikasjonene var langt lystigere lesning enn de hos A9. One X9 så nemlig ut til å være skikkelig toppmodellmateriale, og det ble snakket i gangene om både Snapdragon 820-prosessor, heftig QHD-skjermoppløsning og helt nytt kamera på 23 megapiksler. 

Alt sammen var veldig, veldig feil, ifølge både @evleaks og @LlabTooFeR, to svært anerkjente Twitter-kontoer som jevnlig mater oss med både lekkasjer, bilder og annet mobilsnadder. Her er Twitter-posten Evan Blass, mannen bak @evleaks, skrev for å motbevise ryktene:

Det som først så ut til å være en svært interessant toppmodell, vil dermed mest sannsynlig bli en langt kjedeligere sak med følgende spesifikasjoner:

  • Skjerm: 5,5 tommer, 1 920 x 1 080 piksler
  • Prosessor: Mediatek (ukjent type)
  • Minne (RAM): 2 GB
  • Hovedkamera: 13 megapiksler (optisk bildestabilisering)
  • Frontkamera: 4 megapiksler (Ultrapixel-teknologi)
  • Batteri: 3 000 mAh

Hvor i all verden blir det av HTCs neste toppmodell?

HTC One A9 er den siste modellen HTC har lansert så langt. HTC One X9 ser ut til å bli et billigere alternativ.
HTC One A9 er den siste modellen HTC har lansert så langt. HTC One X9 ser ut til å bli et billigere alternativ.

Påstanden om at One X9 blir selskapets neste toppmodell, ser altså ut til å være grundig tilbakevist. Men dette åpner opp for et svært nærliggende spørsmål: hvor i all verden blir det av HTCs neste toppmodell? 

Før lanseringen av HTC One A9, var det mange som mente at dette ville bli arvtakeren til den tradisjonsrike HTC One M9. Den gang ei – One A9 var utstyrt med kraftige, om enn ikke toppmodell-pregede komponenter.  Så hvis hverken One A9 eller One X9 blir toppmodeller, når får vi da se et nytt råskinn fra den taiwanske telefonprodusenten?

HTC One M9 er foreløpig siste toppmodell fra selskapet. Men vil One M10 også følge dette designspråket, eller vil den føye seg etter standarden satt av One A9?
HTC One M9 er foreløpig siste toppmodell fra selskapet. Men vil One M10 også følge dette designspråket, eller vil den føye seg etter standarden satt av One A9? Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ifølge PhoneArena vil svaret sannsynligvis komme neste år, i form av en splitter ny modell kalt – ikke overraskende – HTC One M10. Ifølge kilden vil One M10 lanseres omtrent 2-3 måneder etter lanseringen av One X9, som for øvrig skal skje i januar eller februar. Vi snakker altså potensielt om en lansering så sent som i mai neste år, uten at vi skal si det sikkert.

Får tilbake noe gammelt og kjært

Dette promobildet av One X9 er kilden til det vi vet om toppmodellen så langt. Øverst og nederst på telefonen kan vi skimte det som nesten må være et par skikkelige Boomsound-høyttalere.
Dette promobildet av One X9 er kilden til det vi vet om toppmodellen så langt. Øverst og nederst på telefonen kan vi skimte det som nesten må være et par skikkelige Boomsound-høyttalere. Foto: Nowhereelse.fr

Det er viktig å påpeke at labre spesifikasjoner på papiret ikke nødvendigvis betyr laber brukeropplevelse. Men det vil sannsynligvis bety noe tregere responstid og lavere ytelse. Om One X9 leveres med samme programvare som One A9, kan det derfor bety problemer. Da vi testet A9 her på huset, måtte vi nemlig konkludere med at den kunne ha vært en fantastisk telefon – hadde det ikke vært for programvaren var altfor dårlig.

Men det er også fullt mulig at dette vil være fikset innen One X9 lander her på berget. Det vet vi uansett ikke før telefonen kommer inn til test. Selv om Pocket-lint ser ut til å ta feil om en del, kan de også melde om en gledelig nyhet som vi setter mer lit til. Denne nyheten kan skimtes både nede og oppe på bildet av One X9.

Det ser nemlig ut til at HTC har planer om å gjenopplive de velkjente Boomsound-høyttalerne i One X9, som har gjort selskapets tidligere mobiler fullstendig overlegne rent lydmessig sammenlignet med konkurrentene. Disse høyttalerne er fullstendig fraværende i One A9. Ellers ser utformingen på den One X9 ut til å hente nokså mye fra One A9s designspråk, men om dette også vil gjelde One M10 er høyst usikkert.

HTC One M10 kommer til å konkurrere mot blant annet denne:
Sony Xperia Z5 er tilnærmet perfekt »

(Kilde: Pocket-lint, Twitter 1, Twitter 2, PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen