Prisen for HBO i Norge er nå annonsert.
Prisen for HBO i Norge er nå annonsert. (Bilde: HBO)

Dette er HBO-prisen

Tjenesten blir tilgjengelig i Norge om kort tid.

For en måned siden kom nyheten om av HBO blir tilgjengelig i Norge. Den amerikanske TV-kanalen vil strømme filmer og TV-serier rett hjem til deg, kort tid etter de er vist på TV på den andre siden av dammen.

HBO er nok best kjent for sine mange kvalitetsserier. En rekke av dem, som Game of Thrones, Sex and the City og Band of Brothers har allerede gått sin seiersgang på norsk TV.

Nøyaktig hva tilbudet vil koste her til lands har vært ukjent, frem til nå. HBO Nordic har i kveld kunngjort at du skal få tilgang til TV-kanalen HBO og hele deres strømmings-bibliotek med nye og gamle serier i én pakke.

Prisen er satt til 79 norske kroner per måned.

Dyrere enn lovet

Prisen som nå har kommet frem er på kanten av hva sjefen for HBO Nordic, Hervé Payan, lovet da tjenesten ble presentert i det brede på årets IFA-messe for et par uker siden:

– Vi er ikke helt sikre på hva månedsprisen vil være ennå, men den vil i hvert fall bli under 10 euro (73 kroner), kanskje helt ned i 5 euro (36 kroner), sa han den gangen.

HBO forklarte den potensielt meget lave prisen med at de måtte gå så lavt for å treffe kjernemålgruppen, som strekker seg mellom 15 år og 44 år.

Flere plattformer

Selskapet har tidligere sagt at tjenesten skal bli tilgjengelig på en rekke plattformer, som nettbrett, smarttelefoner og direkte opp mot smart-TV-er. HBO har også et tett samarbeid med TV-produsenten Samsung, som tilbyr abonnementer og løsninger i sine produkter.

– Det skal også være en Apple TV-app på vei, Ifølge en teknisk ansvarlig ved HBO Nordic-pressekonferansen som ble avholdt i Stockholm tidligere denne måneden, meldte Serienytt.

Les mer om hvordan HBO blir i Norge, i denne artikkelen.

Det har tidligere blitt sagt at tjenesten skal lanseres en gang i oktober, men en spesifikk lanseringsdato er enda ikke satt.

På det norske markedet vil tjenesten møte konkurranse fra en rekke hold, spesielt fra amerikanske Netflix. Tilbydere som TV 2 Sumo, NRK TV, TV 3 Play, Viaplay, Canal Digital GO, Comoyo og Voddler har allerede kjempet om markedsandeler en god stund.

(Kilde: HBO)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen