Dette er grunnen til at vi skal fange en komet
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Dette er grunnen til at vi skal fange en komet

Superb sci-fi-kortfilm forklarer poenget med Rosetta-ekspedisjonen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I august kom romsonden Rosetta frem til kometen med det klingende kallenavnet 67P/Tjurjumov-Gerasimento. Siden har den gått i bane rundt kometen

Om drøyt to uker vil Rosettas landingsfartøy deise ned på kometens overflate. Hvis alt går etter planen, vil vi for første gang få gode bilder av overflaten på en komet, og ikke minst finne ut mer om hvordan en kommet er bygget opp. Dette kan – i beste fall – gi menneskeheten flere svar på hvordan solsystemet ble til. 

Det er European Space Agency (ESA) som står bak ekspedisjonen. Nå ha de laget en praktfull kortfilm for å promotere begivenheten, skriver Gizmodo. Her har de passende nok brukt science fiction-sjangeren til å gi et bilde av hvor banebrytende prosjektet deres kan vise seg å være.

Game of Thrones-skuespiller

Den seks minutter lange kortilmen heter Ambition, og viser en dialog mellom en læremester og en lærling i en futuristisk setting. Der snakker de om Rosetta-ekspedisjonen i fortid, og hvilken betydning det skal ha fått for dem. 

Aiden Gillen, kjent som «Littlefinger» i Game of Thrones, spiller rollen som læremester. Jenta – lærlingen – spilles av den hittil ganske ukjente Aisling Franciosi.

Landingsfartøyet fra Rosetta-sonden skal lande på kometen 12. november, og vi gleder oss litt mer etter å ha sett denne filmen:

 
 

Rosetta har brukt ti år og 6,5 milliarder kilometer å komme nærme nok
Se de ferske nærbildene av en komet » (Akam.no)

(Kilder: GizmodoEuropean Space Agency (ESA), IMDb.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen