(Bilde: Google/Youtube.)

Dette er Google-sjefens spådommer for 2014

Mener smartmobilen har vunnet.

Googles toppsjef, Eric Schmidt, er vanligvis en svært travel mann, men nå har han tatt seg tid til å komme med noen tekno-spådommer for neste år. Han er da også kjent for å ha kommet med en rekke (over)modige spådommer før.

Spådommene for 2014 er imidlertid egentlig ganske nøkterne. Blant annet påstår han at "...mobilen har vunnet", hvilket egentlig er noe alle kan se selv. Han refererer selvfølgelig til en trend; at nettbrett og mobiler vinner terreng, mens pc-er taper det

Videre sier han at såkalt "big data" vil gripe enda dypere inn i livene våre, og at store arkiver med store mengder informasjon om oss alle snart vil være tilgjengelige. Dette kobler han med utviklingen av genforskningen, som han også sier vil utvikles i høyt tempo i det kommende året. At alle vil få en mer detaljert personlig gen-journal vil også gi resultater i kreftforskningen og -behandlingen, ifølge Schmidt.

Innrømmer feilsteg

Tidligere har Schmidt "glemt" å spå fremveksten av sosiale nettverk, og på bakgrunn av denne manglende spådommen spår han derfor at Google ikke vil "...glemme det sosiale" igjen. Samtidig beklager han også en feilaktig spådom om Google TVs fremvekst, som vi har sett lite til. Kanskje ikke de sprekeste spådommene, men verdt å ta notis av når det er selveste Eric Schmidt som har sett i krystallkulen.

Få også med deg Amobils egne spådommer for 2014 »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen