Batterisparemodusen «Ultra Power Saving Mode» følger med telefonen.
Teknofil
Batterisparemodusen «Ultra Power Saving Mode» følger med telefonen. (Bilde: Samsung)

Dette er Galaxy Mega 2

Samsung har lansert en ny og diger brettmobil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke mange dagene siden Samsung lanserte Galaxy Note 4 og Galaxy Note Edge, men allerede nå er det ifølge PhoneArena lansert en ny brettmobil fra produsenten. Eller, for å være mer presis, Galaxy Mega 2.

Tar over for to

Telefonen fikk et navn for en stund siden, da den dukket opp i ytelsestester. Nå er den imidlertid offisielt lansert på Samsungs egne hjemmesider i Thailand. Vi vet dermed at Galaxy Mega 2 får en skjerm på 6 tommer, altså et ikke særlig puslete format. Telefonen er med det akkurat nå den største «nye» mobilen i salg fra Samsung, og plasserer seg pent mellom fjorårets to Mega-telefoner på 5,8 og 6,3-tommer.

Det kan se ut til at Samsung har landet på denne størrelsen, ettersom 6,3 tommer blir akkurat så upraktisk stort at du nesten må ha en ekstra mobil for å fungere i hverdagen, samtidig som PhoneArena i sin tid mente at 5,8 tommeren var en en svært merkelig tingest.

Den 6 tommer store skjermen byr ikke på den aller raffeste oppløsningen, men så er dette heller ikke en toppspesifisert telefon.
Den 6 tommer store skjermen byr ikke på den aller raffeste oppløsningen, men så er dette heller ikke en toppspesifisert telefon.Foto: Samsung

Ikke størst på alle fronter

Galaxy Mega 2 måler for øvrig 16,36 x 8,49 x 0,86 centimeter. Kort sagt: en svær mobil. Skjermen på monsteret får en ikke fullt så monstrøs oppløsning på 1280 x 720 piksler, noe som gir 244 piksler per tomme.

Sannsynligvis plager det ingen, men det finnes flere toppmodeller i dag med fire ganger så mange piksler enn det Mega 2s skjerm klarer. 

Du kan flytte funksjoner til siden og nedskalere sider for å kunne bruke telefonen behagelig med én hånd.
Du kan flytte funksjoner til siden og nedskalere sider for å kunne bruke telefonen behagelig med én hånd.Foto: Samsung
Du kan bruke flere programmer parallelt på Galaxy Mega 2.
Du kan bruke flere programmer parallelt på Galaxy Mega 2.Foto: Samsung

Det er imidlertid nok av andre punkter på spesifikasjonslisten som vitner om at Mega 2 uansett ikke er ment å være en toppmodell. Hovedkameraet er på 8 og frontkameraet på 2,1 megapiksler, det er «bare» 1,5 GB minne (RAM) og prosessoren er en hjemmelaget, firekjerners Exynos 4415-brikke klokket til 1,4 GHz. Batteriet blir på 2 800 mAh, og Android 4.4 KitKat blir å finne på innsiden. Det sistnevnte betyr at det følger med en del hendige funksjoner fra Samsung, som blant annet en smart strømstyringsmodus og tilpasning for enhåndsbruk.

Prisen er foreløpig ikke satt for europeiske markeder, men legger seg sannsynligvis rundt 2 500 norske kroner i utgangspunkter. Pluss på et par hundrelapper for moms og skatt, så får du nok den endelige, norske prisen.

Galaxy Mega kan være viktigere å ha enn du tror:
Den kan til og med redde livet ditt!»

(Kilde: PhoneArena)

Slik ser det ut på Samsung Thailands hjemmeside. Noe uforståelig, men at bilspillet Asphalt 8:Airborne befinner seg på innsiden er iallefall nokså sikkert. (Bilde: Samsung)
En versjon av Android 4.4 KitKat er å finne på innsiden, noe som synes på grensesnittet. (Bilde: Samsung)
Du kan bruke flere programmer parallelt på Galaxy Mega 2. (Bilde: Samsung)
Den 6 tommer store skjermen byr ikke på den aller raffeste oppløsningen, men så er dette heller ikke en toppspesifisert telefon. (Bilde: Samsung)
Du kan flytte funksjoner til siden og nedskalere sider for å kunne bruke telefonen behagelig med én hånd. (Bilde: Samsung)
Batterisparemodusen «Ultra Power Saving Mode» følger med telefonen. (Bilde: Samsung)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen