Dette er fremtiden slik Microsoft ser den
Teknofil
(Bilde: Microsoft)

Dette er fremtiden slik Microsoft ser den

Presenterer sin fremtidsvisjon i ny video.

Med en teknologiutvikling som går i et rasende tempo er det vanskelig å forestille seg hvordan fremtidens hverdag vil se ut. Science fiction-filmer liker ofte å vise oss hjem fulle av berøringsoverflater og stemme-aktiverte objekter.

Microsoft har nå sluppet en video med en fremtidsvisjon ikke helt ulik denne. Videoen ble lansert for å markere åpningen av Microsofts nye «Envisioning Center», ved selskapets Redmond-anlegg i delstaten Washington.

Store og mange berøringsflater

Dette senteret er ment å vise publikum det Microsoft mener vil bli en realitet allerede om fem – ti år frem i tid. Senteret inneholder ulike konsepter og løsninger for både hjemmet og arbeidsplassen, som inkorporerer Microsofts egne teknologier og idéer.

Store flater blir visst fremtiden.
Store flater blir visst fremtiden.Foto: Microsoft

Det Microsoft blant annet ser for seg i den nære fremtid er at svære berøringsskjermer i ulike varianter blir en integrert del av både familielivet og arbeidsdagen.

I tillegg vil all interaksjon bli helt sømløs, slik at du fritt kan flytte rundt på informasjon, for eksempel fra Surface-nettbrettet til en hvilken som helst annen berøringsflate i huset eller på jobben.

Stemmeaktivering

I videoen ser vi også hvordan en mann bruker stemmen til å spørre om oppskriftstips på kjøkkenet. All berøringsaktiviteten skal nemlig foregå i kombinasjon med stemmeaktivering, som Microsoft tydeligvis ser for seg vil bli langt mer dagligdags og avansert enn i dag.

Full kompatibilitet mellom enheter vil bli en selvfølge, og meningen er at alt skal kjøres med Microsofts egne programvare.

Hvor fornuftig og realistisk selskapets fremtidsvisjon er, får være opp til enhver å bedømme. Selve videoen kan du for øvrig se under.

Microsoft har også en fremtidsvisjon om rene og pene skjermer: Nylig tok selskapet patent på en teknologi som automatisk renser berøringsskjermer for bakterier »

(Kilder: Wired, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen