Slik ser det monstrøse 46-tommers kaffebordet ut.
Teknofil
Slik ser det monstrøse 46-tommers kaffebordet ut. (Bilde: Ideum)

Dette er et nettbrett med skjerm på 46 tommer

Men de kaller det et kaffebord.

Er det et bord? Er det et nettbrett? Begge deler, viser det seg. To selskaper har gått sammen, og laget den ultimate underholdningsmodulen for stua: Platform Multitouch Coffee Table.

Vi skrev tidligere om nettbrettet da det ble vist frem på CES-messen i 2013, men nå er det altså lansert.

Velg mellom Windows og Android

Spesifikasjonene og mål for 46-tommeren. Klikk for større bilde.
Spesifikasjonene og mål for 46-tommeren. Klikk for større bilde. Foto: Ideum

Ja, du hørte riktig. Det er et bord, bare at bordflaten er, vel, et nettbrett. Et nettbrett på 46 tommer. Da Samsung for en måned siden lanserte 12,2-tommers-nettbrettet Galaxy NotePRO, satt adjektiver som "enorm" og "gigantisk" ganske løst, men disse adjektivene kan ikke en gang begynne å beskrive dette monstrøse nettbrettet.

Brettet skal foruten den latterlig store skjermen ha en 3.7GHz quad-core Intel i7-prosessor, 16 GB minne, 500 GB intern lagringsplass og kjøre Android 4.1 Jelly Bean eller Windows 8, avhengig av hva du foretrekker. Hittil er imidlertid bare Windows-versjonen tilgjengelig. Skjermen er selvfølgelig vanntett, så nettbrettet kan trygt beholde tittelen som kaffebord. Nettbrett-kaffebordet har for øvrig en 1080p HD-skjerm, med støtte for opptil 60-punkts multiberøring!

Lillebror på 32 tommer

Spesifikasjonene og mål for 32-tommeren. Klikk for større bilde.
Spesifikasjonene og mål for 32-tommeren. Klikk for større bilde.Foto: Ideum

Det finnes også en 32-tommers variant av bordet, nettbrettet, eller hva vi nå skal kalle det. Lillebroren har litt svakere maskinvare, og har for eksempel bare 8 GB minne og støtte for "bare" 40-punkts multiberøring. For én person er det uansett mer enn nok.

Du finner mange innganger til begge kaffebordene, blant annet USB, Ethernet, DVI, VGA, HDMI og DP-innganger. I tillegg finner du også støtte for WiFi og Bluetooth, samt støtte for å dele skjerminnholdet til andre enheter (WiDi). Skjønt, den siste egenskapen burde være unødvendig når du først har en sånn skjerm i stua.

Ikke for hvem som helst

Det er selskapene 3M og Ideum som står bak nettbrett-bordet, som de forestiller seg kan brukes som underholdningsmodul av en hvilken som helst gjennomsnittsfamilie. Det er iallefall slik det ser ut i reklamefilmen, som du for øvrig kan se nederst.

Summa summarum er imidlertid at dette er et svindyrt kaffebord, og at de færreste familier vil prioritere å investere i et slikt. Ifølge Ideum vil prisen på 46-tommeren starte på 6 950 dollar, eller omtrent 42 300 kroner etter dagens kurs.

De to nettbrettene sammen.
De to nettbrettene sammen. Teksten over bildet sier vel egentlig det meste. Foto: Ideum

Vi må imidlertid vedgå at nettbrettet sannsynligvis vil bli brukt i andre sammenhenger enn hjemme. Det er slettes ikke umulig å tenke seg at hoteller og bedrifter vil investere i et slikt til bruk i for eksempel møterom og konferansesaler.

Det finnes andre store nettbrett der ute også: 
Dette er et nettbrett du kan strekke ut fra 8 til 15 tommer! »

(Kilde: Ideum, Dvice)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen