Dette er et gjennomsiktig nettbrett
(Bilde: Jacob Eichbaum/Grippity.)

Dette er et gjennomsiktig nettbrett

...og evnen kan ha mange fordeler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter nettbrettrevolusjonen Apples iPad innledet for omtrent tre og et halvt år siden har trenden vært et synkende pc-salg og økende nettbrettsalg. Men nå har selv nettbrettene blitt en del av vår hverdag. En mann ved navn Jacob Eichbaum vil imidlertid gjen-revolusjonere nettbrettene, og med et noe utradisjonelt konsept.

Grippity heter skapningen, som for øvrig er en Android 4.2-basert fjøl med en skjerm på 7 tommer, med en oppløsning på 1024 x 600 piksler. Det revolusjonerende? En gjennomsiktig skjerm. Det er også det som skal skaffe brettet finansiering gjennom Kickstarter, nettsiden som etterhvert har gitt liv til mange dippedutter.

Skriv på begge sider

Den gjennomsiktige skjermen vil ifølge Eichbaum selv ha mange fordeler. Det beste – ifølge ham – er at man kan navigere på paden uten å dekke til pikslene man vil trykke på; man trykker bare på baksiden, ettersom begge sider er kapasitive. I tillegg vil skriving kunne foregå mer effektivt med 10 fingre, fordi mens tomlene skriver foran kan de andre skrive bak. Det er imidlertid ikke vanskelig å forestille seg at akkurat det kan ta litt trening. Mulighetene er iallefall mange.

Nettbrettet vil imidlertid være relativt tykt, og ha en svært stor flate øverst for å holde i, samt en ramme rundt i hvit plast. Brettet får en firekjerners A9-prosessor fra Cortex, 1 GB RAM, batteri på 1400 mAh, 8 GB innebygget minne og støtte for minnekort, så om utformingen ikke plager deg er dette kanskje brettet for deg. Ifølge Eichmann vil du kunne eie en Grippity i september 2014, så tosidige skjermer ligger fortsatt litt frem i tid.

Andre produsenter prøver også å komme inn på nettbrettmarkedet: 
Dette er dommen over Nokias nettbrett »

 (Kilde: Yahoo News, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen