Dette er et 900 megapiksels-portrett
Teknofil
(Bilde: Daniel Boschung, YouTube / utsnitt av Akam.no)

Dette er et 900 megapiksels-portrett

Fotograf brukte samme teknikk som ved enorme landskapskapsbilder.

De fleste gangene vi hører om såkalte "gigapiksel-bilder" har det vært snakk om enorme landskapsbilder, hvor tusenvis av bilder har blit limt sammen til ett enorm verk. Nå har fotografen Daniel Boschung brukt den samme teknikken for å ta hundrevis av bilder av personers ansikt, og limt dem sammen til enorme portrettbilder. 

Robot tok bildene

Bildene blir tatt av en robot, programmert til å ta 600 bilder av hvert ansikt med ulike utsnitt. Hver økt skal ha tatt rundt 30 minutter, hvor modellene måtte sitte så stille de bare kunne. Kameraet som ble brukt i prosjektet var et Canon 5D Mark II, med et 180-millimeters makro-objektiv. 

Resultatet er ganske imponerende. Etter at de 600 bildene av hvert ansikt ble klipt sammen satt fotografen igjen med portretter på hele 900 megapiksler, eller 900 millioner piksler. Du kan zoome inn på minimale detaljer i modellenes ansikt, og se på alt fra individuelle hårstrå til dype rynker og blodrøde øyne. 

Du må besøke Boschungs nettside Robophot for å se bildene i sin fulle prakt. Her kan du velge imellom ni ulike modeller, og styre akkurat hvor langt inn du vil zoome, og hvor utsnittet skal være.

Se hvordan bildene ble tatt i videoen under: 

Vil du se et annet enormt bilde? 
Dette bildet av London er 320 gigapiksler stort »

(Kilde: Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen