Foto: Bryan Cera

Teknofil Dette er en mobiltelefon

Foto: Bryan Cera

Dette er en mobiltelefon

Glove One er en 3D-printet hanske du bruker som mobil.

Er du lei av det standardiserte utseendet på mobilen eller smarttelefonen din? Da kan denne unike innretningen være noe for deg. Den amerikanske designeren Bryan Cera har konstruert en hanske som kan brukes som mobiltelefon, og navnet er Glove One.

Glove One er skapt ved hjelp av en 3D-printer og er i første omgang et konsept for hvordan Cera forestiller seg at kroppsdelene våre kan erstattes av ulike duppedingser i fremtiden. Å foreta en telefonsamtale med en hanske er nettopp et slikt eksempel.

Jobber med ny utgave

Mobilhansken ble som nevnt lagd med 3D-printing, resirkulerte elektronikkdeler og spesiallagde kretser. For å ringe noen må du taste inn nummeret ved hjelp av knappene på fingrene. Dette krever nok litt trening for å bli vant til.

Et SIM-kort settes inn i hansken på «vanlig måte», og for å høre hva motparten sier bør du legge øret inntil tommelen – der høyttaleren sitter. Mikrofonen er hendig plassert på lillefingeren, og har du behov for lade opp hansken er det bare å plugge den i en strømkilde via USB.

Hvis du syns designen på Glove One er elegant, er det verdt å vite at Cera på nåværende tidspunkt jobber med en enda mer raffinert utgave av mobilhansken. I tillegg planlegger han å lage en bruksanvisning for hvordan du kan lage en slik hanske på egen hånd.

Se hvordan Glove One fungerer i videoen nedenfor:


(Kilde: Bryan Cera)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen