Slik ser den Minecraft-skapte mobilen ut.
Slik ser den Minecraft-skapte mobilen ut. (Bilde: YouTube)

Dette er en fungerende mobiltelefon laget i Minecraft

Se videoen av den imponerende bragden.

Det populære spillet med den karakteristiske kubegrafikken, Minecraft, kan brukes til så mangt, blant annet til å lage fungerende SSD-er. Nå melder blant andre nettstedet Slashgear om en annen imponerende Minecraft-bragd. Noen har nemlig laget en funksjonell mobiltelefon i spillet.

Det er det amerikanske teleselskapet Verizon som står bak det nye fremstøtet, som riktignok har krevd noen tekniske «snarveier».

Videosamtaler og nettsurfing

I hvilken grad den Minecraft-skapte mobilen er «fungerende» i normal forstand kan nok diskuteres, men den er blant annet i stand til å både la deg surfe på nettet, sende tekstmeldinger og foreta videosamtaler, noe som jo er oppsiktsvekkende nok.

Nøkkelen til bragden var et spesielt tilleggsprogram til Minecraft kalt «Boxel», som ble laget av et knippe profesjonelle programmerere som Verizon hyret for prosjektet. Dette programmet gjør det mulig å oversette nettsider og videostrømmer til blokker som igjen kan «bygges» i sanntid på en Minecraft-server.

På grunn av de tekniske begrensningene i Minecraft-spillet måtte selve mobilen naturlig nok bygges med generøse proporsjoner for å få plass til nok «piksler» til at bildet kan tydes på litt avstand. 

Åpen kildekode

For å få mobilen til å fungere i spillet måtte den videre kobles til et nettverk via «radiomaster» som også ble bygget i spillet, og for å bruke selve mobilen bruker man enkelt og greit spillfiguren til å «slå» på knappene. Som man kan se av demonstrasjonsvideoen virker mobilen faktisk ganske bra.

Det ligger naturlig nok massevis av intrikate, tekniske detaljer bak den Minecraft-skapte mobiltelefonen, og disse kan du fordype deg i via Verizons GitHub-side. Boxel-programvaren som ble benyttet er åpen kildekode, som altså gjør det mulig å bruke den til egne, kreative Minecraft-prosjekter.

Demonstrasjonsvideoen av Minecraft-mobilen kan du se under.

Minecraft kan også brukes til undervisning: Microsoft vil at lærere skal begynne å bruke spillet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen