DJI Matrice 600.
DJI Matrice 600. (Bilde: DJI)

Dette er DJIs kraftigste drone hittil – og den blir ikke billig

Se videoen av nye «Matrice 600» i aksjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den kinesiske droneprodusenten DJI har nå dratt sløret av en ny dronemodell som blir selskapets heftigste så langt. Det nye vidunderet heter «Matrice 600» og er hovedsakelig beregnet på profesjonelle – eller eventuelt forbrukere med dype lommebøker.

Med en amerikansk utsalgspris på 4600 dollar, cirka 38 000 kroner, er Matrice 600 nemlig ikke direkte billig.

Løfter seks kilogram

Dronen har seks propeller og en maksimal løftekapasitet på solide seks kilogram, noe som gjør dronen kompatibel med hele DJIs eget arsenal av gimbaler og kameraer i de såkalte Zenmuse-seriene.

DJI Matrice 600.
DJI Matrice 600. Foto: DJI

Modellen kommer ellers med mye intelligent teknologi i form av DJIs nye flykontrollsystem A3, som blant annet setter dronen i stand til å følge etter brukeren, holde kameraet festet på ett bestemt punkt og kjøre etter en fastsatt rute.

Dronen har seks «intelligente» batterier som lar dronen holde seg i luften i opptil 15 minutter av gangen med full last, mens den har en maksimal flytid på hele 35 minutter.

Gode strømmeegenskaper

Matrice 600 kommer videre med overføringsløsningen Lightbridge 2, som gjør at dronen kan direktestrømme video fra dronen i 1080p-oppløsning og 60 bilder per sekund over en avstand på opptil fem kilometer. De ytre dimensjonene er på 1668 mm x 1518 mm x 759 mm, og egenvekten ligger på 9,1 kilogram.

Modellen er ifølge DJI blant annet velegnet for profesjonelle filmskapere. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også introduksjonsvideo under.

Har du lyst på en mer «vanlig» drone? Her er vår test av fire forskjellige modeller »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen