Selv i godt påskevær kan tankene drifte av gårde...
Selv i godt påskevær kan tankene drifte av gårde... (Bilde: Shutterstock/ mamagio, my nordic)

Dette er dingsene vi ønsker oss mest

Disse produktene tenker vi på mens vi daffer på påskefjellet.

Påsken er over oss og uansett om du pakker sammen familien for en koselig tur på påskefjellet, ankrer opp med PC-en din i Vikingskipet, eller bare benytter sjansen til å slappe av hjemme, er det i disse tider lett å la seg friste av vårens nye dingser.

De kommer i både vante og uvante fasonger, men mens mobiltelefoner, nettbrett og TV-er stadig er populært, melder også en helt ny kategori sin ankomst på topplisten over elektroniske duppedingser vi bare må få kloa vår i før kompisen gjør det.

Vi har kokt sammen en liste over de produktene dere venter mest på, eller rettere sagt de godsakene flest har satt vår Prisguide til å gi dem pris- og lagervarsel på. 

Samsung UE55HU8505

Den sørkoreanske TV-giganten Samsung har store planer for sine 2014-modeller, som ble avslørt under CES-messen og som vi også fikk ta en titt på i Stockholm for litt siden.

HU8505 er ifølge dere selv den aller mest interessante TV-en til selskapet, noe som ikke er så rart: Den 55 tommer store TV-en kan nemlig skilte med 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler og er ifølge Samsung selskapets aller første TV-modell med denne oppløsningen som også får en buet skjerm.

HU8505 også klar for fremtiden, med støtte for den nye videokodeken H.265 og den nye HDMI 2.0-standarden.

– Les mer om samsungs nye toppmodell »

Sett opp pris- og lagervarsel for de tre modellene her:
– Sett opp prisvarsel for 55-tommeren »
– Sett opp prisvarsel for 65-tommeren »
– Sett opp prisvarsel for 78-tommeren »

Samsung UE55H7005

For de som synes det blir vel dyrt, og kanskje etterlyser mer 4K-innhold før de tar steget opp, kan den neste TV-en være en fin oppgradering fra dagens. Med ultratynn ramme og eksklusivt metalldesign gjør nyheten fra Samsung seg godt hvor enn du måtte ha behov for den.

Selv om oppløsningen for denne 55-tommeren bare er full-HD, kommer den med flere bildeforbedringsteknikker som Micro Dimming Ultimate, for å forbedre sortnivå, og selvsagt en 3D-funksjon. Doble TV-tunere er på plass, og TV-en er rask med sin oppstartstid på under fem sekunder.

– Sett opp prisvarsling for Samsungs nye rammeløse TV her »

Nike+ FuelBand SE

FuelBand er et elektronisk armbånd du har på deg, som registrerer alle bevegelsene dine i løpet av dagen. Nikes nyeste modell ligner det originale FuelBand-armbåndet, men har fått både bedre maskinvare og programvare.

I tillegg kommer det nå i fire ulike farger; gul, rosa, rød og svart. 

Bluetooth 4.0-støtte er på plass i den nye modellen, slik at armbåndet kan kommunisere kontinuerlig med en FuelBand-app på mobiltelefonen uten å bruke særlig mye strøm.

For de vikingene som ikke mener været skulle være noen hindring: Den nye versjonen har også blitt mer motstandsdyktig mot fuktighet.

Kun iPhone-brukere får imidlertid slite med helsa i denne omgang.

– Sett opp prisvarsling for Nikes nye «ut-av-sofaen»-dings her »
– Les mer om FuelBand hos Amobil »

Sony Xperia Tablet Z2

Nettbrettfeberen vil ingen ende ta, og hvem kan klandre noen når vi får servert godsaker som Sonys nye Xperia Tablet Z2?

Z2 Tablet byr på lynkjapp maskinvare pakket inn i et vanntett skall. I tillegg er nettbrettet både svært tynt og lett med sine beskjedne 6,4 millimeter tykkelse og en vekt på skarve 426 gram.

Skjermen har dessuten fått Sonys X-Reality-motor og Live Color LED. Resultatet er både skarpe bilder og spreke farger.

Vår anmelder lot seg begeistre av Xperia Tablet-en, men mente prisen var i overkant. Om du setter opp et prisvarsel kan du få beskjed straks Sony senker prisen til nivået konkurrentene opererer på.

– Sett opp prisvarsling for Xperia Tablet Z2 her »
– Les vår dom over Sonys nye nettbrett »

Samsung Ativ Book 9 2014 Edition

Samsung avslørte tidligere i år et nytt medlem til deres Ativ Book-serie, nemlig «Ativ Book 9 2014 Edition». Dens lillebror, Ativ Book 9 Plus, fikk vi virkelig sansen for da vi testet den i høst, og ting tyder på en lys fremtid for serien.

Samsung har her funnet frem de store ordene, og hevder at du kan få opptil 14 timer batteritid ut av deres nyeste tilskudd. Dette forventer vi å finne ut når vi får maskinen til test, men maskinvaren kan likevel ingen si noe på. Det elegante og tynne aluminiumsskallet skal nemlig holde på enten en tokjernet Intel i5-prosessor, eller en i7-variant, begge med integrert HD 4400-grafikk. I tillegg skal maskinen få støtte for opptil to SSD-er.

Skjermen vil, kanskje til noen skuffelse, kun by på 1920 x 1080 piksler, men skal være både lyssterk og sette seg på bakbeina hva gjelder reflekser. USB-porter skal den heller ikke mangle, tre stykker av USB 3.0-typen burde gjøre susen for de fleste.

Maskinen blir en av de tynnere 15-tommersmodellene på markedet, med kun 1,6 centimeters tykkelse. 

– Sett opp prisvarsling for Ativ Book 9 2014 Edition her »
– Les lanseringsartiklen vår for flere detaljer og bilder »

Asus VG248QE Nvidia G-Sync

Med sin G-Sync-teknologi får Nvidia både skjermen og skjermkortet til å jobbe med samme frekvens, noe som sammen med en god dose manipulasjon av hvordan du oppfatter spillgrafikk, totalt sett gir deg en vesentlig bedre spillopplevelse.

– G-Sync eliminerer grafikkfeil som «tearing» og «microstuttering». Bildet vil bli jevnt, uansett hvilken FPS skjermkortet spytter ut, fortalte Nvidias markedsføringssjef Tom Petersen da vi intervjuet han i forbindelse med G-Sync-lanseringen i fjor.

Nå har flere skjermer som gjør slutt på både tearing og microstuttering kommet på markedet, men den mest populære er Asus' variant.

Asus VG248QE tilbyr nemlig det som sannynligvis er markedets raskeste spillskjerm, med en oppdateringsfrekvens på 144 Hz og grå-til-grå responstid på 1 ms.  

Den 24 tommer store skjermen byr på full-HD oppløsning lar seg justere i alle tenkelige retninger. Den kan løftes og senkes 12 centimeter, vippes frem 5 grader og tilbake 12 grader, rotere 90 grader rundt foten samt roteres rundt til portrettmodus. Tilkobling for HDMI-, DVI-, DisplayPort og lyd er selvsagt alle på plass.

Ingen nettbutikker har skjermen på lager enda, men for å stille først i køen vet du hva du bør gjøre:

– Sett opp en prisvarsling for Asus VG248QE i Prisguide »
– Les mer om hvordan Nvidia laget G-Sync på Tek Ekstra »

Samsung Galaxy S5

Samsungs nye toppmodell heter Galaxy S5. Det er en heftig telefon som er utstyrt med mye av det meste. Den har også en ganske voksen prislapp, men Samsung vet heldigvis hva de gjør. Her får du en vanntett telefon, med fornuftig byggekvalitet, og haugevis av teknologi.

Rask 4G-tilkobling, pulsmåler, og fingeravtrykksleser er alt på plass, for å nevne noe. Det hele sys elegant sammen av Samsungs Touch Wiz-menyer, som ligger oppå foreløpig siste utgave av Android.

Denne gangen har Samsung dessuten vist måtehold i apputvalget de har lagt ved telefonen. Resultatet er først og fremst ryddigere menyer, noe vi satte stor pris på da vi testet telefonen.

Av nyheter finnes også en svært brutal, men effektiv, batterisparefunksjon, og en nyttig liten sak som skal gi det enda bedre netthastighet.

– Sett opp prisvarsling for å gjøre det beste kuppet på Galaxy S5 her »
– Les hele vår dom Samsungs Galaxy S5 »

Hvilken elektroniske duppedings gleder du deg mest til å få kloa i?

Trenger du nytt datautstyr?
Her finner du de mest populære produktene for øyeblikket »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen