– Dette er det viktigste vi noen gang har gjort
(Bilde: Niklas Plikk, Hardware.no)

– Dette er det viktigste vi noen gang har gjort

Steve Ballmer spår enorm suksess for Windows 8.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På en pressekonferanse på Seoul, Korea erklærte Microsoft-sjefen Steve Ballmer at Windows 8 er "starten på gjenfødelsen av Microsoft Windows". Han fortsatte å hause opp stemningen rundt selskapets kommende operativsystem, og lirte av seg noen rimelig ambisiøse mål for det kommende året.

Store ord

Ifølge den eksentriske Microsoft-sjefen er Windows 8 den "dypeste, bredeste og mest slagkraftige" versjonen av Windows noensinne.

For å få tilskuerne på Seoul Digital Forum til å skjønne hvor høyt Microsoft har satt lista, røpet han litt av estimatene selskapet ser for seg:

– I løpet av 2013 vil 400 til 500 millioner mennesker ha installert Windows 8, enten ved å kjøpe det nytt eller oppgradere fra Windows 7, på PC-ene eller nettbrettene sine. Det vil gjøre Windows 8 til det mest populære enkelt-operativsystemet noensinne, proklamerte Ballmer, og fortsatte:

– Windows 8 er det viktigste prosjektet selskapet noen gang har hatt.

Spennende år

Selv om Ballmer ofte bruker mange superlativer i sine taler, kan det godt hende han har rett i at dette blir både et stort og viktig prosjekt for Microsoft. Windows 8 er ment å sy sammen bruken av nettbrett og datamaskiner, og forhåpentligvis fullføre infrastrukturen Microsoft har bygd opp de siste årene. Med Windows Phone på mobilplattformen, Windows 8 på nettbrett og datamaskiner samt Skydrive i skyen, har Microsoft de fleste kanter dekket.

Om det vil fungere får vi bare vente og se. Release Candidate-versjonen av Windows 8 er ventet en gang i begynnelsen av juni, mens den endelige versjonen vil finne veien til butikkhyllene i oktober.

(Kilde: AFP)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen