(Bilde: YouTube/Pixar/montasje)

Dette er det nærmeste vi kommer Wall-E

De selvgående robotene er inspirert av termitter.

Studenter ved Harvard University har utviklet en ny type roboter som kan bygge tårn og pyramider uten å bli styrt av mennesker underveis, skriver Forskning.no. De har fått navnet TERMES, ettersom oppfinnelsen er inspirert av termitter. Insektene klarer nemlig å bygge flere meter høye tuer sammen fordi de følger de samme konstruksjonsreglene.

Robotene er naturligvis forhåndsprogrammerte, og sånn sett vet hva slags bygning de er satt til å bygge. Det unike er at de selv finner ut hvordan de best klarer å bygge bygningene, uten at et menneske griper inn underveis. Robotene brukte sensorer til å oppdage hva de andre robotene allerede hadde gjort for å komme videre i byggeprosessen. Med en slik løsning er det for eksempel mulig å erstatte defekte roboter eller sette inn flere roboter for å få jobben gjort raskere.

Disse ligner på noe som kanskje kunne vært forgjengeren til Disney-figuren Wall-E, som også bygger helt av seg selv, og som egentlig er en av mange "Wall-E-er". Slik fungerer TERMES-robotene i praksis:

 

Denne roboten løper i 25 km/t:
Her ser du "villdyret" WildCat i aksjon


(Kilder: Forskning.no)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen