Astronaut  Steven R. Swanson med selfie-bilde fra ISS.
Astronaut Steven R. Swanson med selfie-bilde fra ISS. (Bilde: NASA)

Dette er det første Instagram-bildet fra verdensrommet

Og det ble selvsagt et «selfie».

Den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA har sannelig vært på hugget på bildesiden den siste tiden, med vakre bildeserier inspirert av både filmer og TV-serier, og for ikke å snakke om den vanvittig detaljerte bildemosaikken av Melkeveien.

Nå melder nettstedet The Daily Dot om enda et bilde i regi av NASA som er av aldri så lite «historisk» art. En amerikansk astronaut har nemlig nå for første gang publisert et bilde fra verdensrommet på den populære bildedelingssiden Instagram.

Dette bildet av nordlyset ble det andre Instagram-bildet fra verdensrommet.
Dette bildet av nordlyset ble det andre Instagram-bildet fra verdensrommet.Foto: NASA

«Selfie» fra ISS

Bildet ligger på Instagram-siden til den internasjonale romstasjonen ISS, som ble opprettet i januar i år. Hittil har siden kun hatt bilder knyttet til forberedelsene til romferden, men nå har altså det første bildet fra selve stasjonen blitt publisert.

I tråd med moderne trender er bildet et «selfie» tatt av astronauten Steven R. Swanson i observasjonsmodulen til ISS-stasjonen, med Jordens overflate i bakgrunnen. Swanson la ut bildet med beskjeden: «Tilbake på ISS, livet er bra".

Selv om selfie-bildet er det første Instagram-bildet, er det nå ikke lenger det eneste. Dagen etter, den 8. april, tok Swanson nemlig også et nydelig bilde av nordlyset over Europa, og den 10. april fikk han også knipset de britiske Turks- og Caicosøyene øst for Cuba. Alle bildene kan du altså se på ISS' Instagramside.

President Obama dukket også nylig opp på et selfie: Det falt ikke i god jord hos Det hvite hus »

(via PetaPixel)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen