Dette er den håndholdte utgaven av Steam Machine
(Bilde: SteamBoy/YouTube)

Dette er den håndholdte utgaven av Steam Machine

«SteamBoy» har nå blitt kunngjort.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det begynner nå å nærme seg ett år siden Valve kunngjorde Steam Machines, et konsept som er ment å ta opp konkurransen med tradisjonelle spillkonsoller.

Steam Machines er dedikerte spillmaskiner som fungerer ved å kombinere Valves kjente Steam-plattform med et Linux-basert, spill-optimalisert operativsystem kalt SteamOS, og vil komme i flere ulike utgaver fra en rekke forskjellige produsenter.

Håndholdt versjon underveis

Maskinene vil i utgangspunktet bli levert som vanlige «stuebokser», men nå ser det sannelig ut til at noen har bragt Steam Machine-konseptet over til et helt annet format, nemlig det håndholdte.

Enheten får fire knapper på hver side.
Enheten får fire knapper på hver side.Foto: SteamBoy/YouTube

Nettstedet The Escapist melder nemlig om et konsept kalt «SteamBoy», som ble kunngjort helt på tampen av den nylig avholdte spillmessen E3 i Los Angeles.

Opplysningene er ennå noe sparsomme, men SteamBoy blir altså en håndholdt versjon av Steam Machine. Maskinen skal være kompatibel med de aller fleste spill som er utgitt til Steam-plattformen, men kan naturlig nok ikke skilte med samme ytelse.

Kommer i 2015

Produsenten har allerede sluppet en teaser av maskinen, og tilsynelatende minner produktet litt om en blanding av PlayStation Vita og Valves kommende SteamController-håndkontroll, med de karakteristiske berøringsflatene i stedet for tradisjonelle tommelstikker. Under hver av berøringsflatene befinner det seg fire knapper.

Alle detaljene rundt maskinvaren er ennå ikke offentliggjort, men The Escapist skal ha blitt opplyst om at SteamBoy vil bli utstyrt med en firekjerners prosessor, 4 GB minne, et innebygd minnekort på 32 GB og en 5-tommers berøringsskjerm i 16:9-bredformat.

Planen er visstnok at SteamBoy skal lanseres en gang i løpet av 2015. Akkurat hvordan det hele skal fungere er uvisst, men mer informasjon om konseptet er ventet å dukke opp ganske snart. Teaseren av produktet ser du under.

Computex-messen bød også på Steam Machine-nyheter:
Asus viste frem to nye knøttemaskiner som kan kjøre SteamOS »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen