LG Chromebase.
LG Chromebase. (Bilde: LG)

Dette er den første stasjonære Google-PC-en

LG lanserer alt-i-ett-modellen Chromebase.

Som kjent har Googles operativsystem Chrome OS primært vært beregnet på bærbare PC-er, de såkalte Chromebook-modellene fra selskaper som Acer, HP og Dell.

Nå har Chrome OS omsider også funnet veien til mer stasjonære PC-er. Sørkoreanske LG melder nemlig at selskapet lanserer verdens første alt-i-ett-PC med Googles operativsystem om bord.

Chromebase entrer scenen

Den nye alt-i-ett-modellen bærer navnet «Chromebase» og er en iMac-aktig PC som formelt skal avdukes under den kommende CES-messen i Las Vegas.

Chromebase har en 21,5 tommers IPS-skjerm med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler. Prosessoren er en uspesifisert Intel Celeron-modell, og maskinen leveres i tillegg med 2 GB minne og en SSD på 16 GB.

Spesifikasjonene er med andre ord ikke direkte oppsiktsvekkende, men LG bedyrer likevel at maskinen er allsidig nok til både privat bruk og i bedriftsøyemed.

Pris uviss

LGs Chromebase kommer ellers med HDMI-inngang, tre USB 2.0-innganger, én USB 3.0-inngang, og byr også på webkamera med en oppløsning på 1,3 megapiksler, mikrofon og innebygde 5 watts høyttalere.

Det er ennå uvisst hva PC-en vil koste og når den blir tilgjengelig, men LG vil antakelig avsløre mer informasjon i forbindelse med CES-messen, som avholdes fra 7. til 10. januar. Se flere bilder under.

Dell er den siste som hang seg på Chrome OS:
Slipper endelig sin første Chromebook »

(Kilde: Pressemelding)

(Bilde: LG)
(Bilde: LG)
(Bilde: LG)
(Bilde: LG)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen