Den første offisielle berøringsskjermen til Raspberry Pi.
Den første offisielle berøringsskjermen til Raspberry Pi. (Bilde: Raspberry Pi)

Dette er den første offisielle berøringsskjermen til Raspberry Pi

Se videoen av den første offisielle berøringsskjermen til knøttemaskinen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes som kjent mye ekstrautstyr til den populære knøttemaskinen Raspberry Pi, men antallet offisielle produkter er ikke spesielt tallrike. På bloggen til Raspberry Pi kan man nå lese at den populære knøttmaskinen omsider har fått sin første, offisielle berøringsskjerm.

Skjermen, som først ble vist av selskapets grunnlegger Epon Upton i fjor høst, er på 7 tommer og er lagt ut for salg hos blant annet nettbutikken Swag til en pris på 60 dollar, altså cirka 500 norske kroner.

Kan brukes med hjemmelagde nettbrett

Skjermen skal være designet i beste «selvbygger-ånd», det vil si at den ikke er ment å bli brukt som separat enhet, men derimot bygges inn i egenkonstruerte innretninger, som for eksempel hjemmelagde nettbrett.

Foto: Raspberry Pi

Den har en oppløsning på 800 x 480 piksler og kobles til Raspberry Pi-kortet via GPIO-porten og DSI-porten. Skjermen har 10-punkts berøringsstøtte som ifølge produsenten skal bygges inn i den nyeste versjonen av knøttemaskinens operativsystem Raspbian OS via en egen driver.

Du må med andre installere siste versjon av Raspbian OS for at skjermen skal fungere skikkelig. Skjermen er ellers kompatibel med både Model A+, Model B+ og Raspberry Pi 2 Model B, og har ytre dimensjoner på 194 mm x 110 mm x 20 mm. Selve berøringsflaten er på 155 mm x 86 mm.

Ble forsinket

Den nye, offisielle Raspberry Pi-skjermen skulle egentlig ha kommet ut mye tidligere, men på grunn av ulike faktorer ble utviklingen en del forsinket.

– Jeg startet prosessen med å se på en enkel, integrérbar skjerm for Raspberry Pi for to år siden. Jeg trodde ærlig talt det bare ville ta seks måneder, men vi støtte på et antall problemer, i tillegg til at vi måtte fokusere på andre produkter, men vi kom i mål til slutt, sa sjefsingeniør hos Raspberry Pi Foundation, Gordon Hollingworth.

I blogginnlegget redegjør Hollingworth i stor detalj om design- og utviklingsprosessen bak den nye skjermen. Selskapet har også sluppet en video om skjermen som du kan se under.

I sommer fikk Raspberry Pi også sitt første offisielle kabinett: Slik ser det ut »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen