Philadelphia vil ta tak i problemet ved røttene.
Philadelphia vil ta tak i problemet ved røttene. (Bilde: Wikipedia Commons)

Dette er den første byen som bannlyser 3D-skrevne våpen

Vil slå ned på fenomenet før det sprer seg.

Etter at nyheten sprakk om at verdens første 3D-skrevne våpen hadde sett dagens lys i mai, kom myndighetene raskt på banen i form av blant andre det amerikanske forsvarsdepartementet, som fjernet tegningene fra produsentens hjemmeside.

På det tidspunktet hadde tegningene allerede blitt lastet ned over 100 000 ganger, og siden har det også dukket opp 3D-skrevne plastvåpen av bedre kvalitet enn den opprinnelige Liberator-pistolen.

Philadelphia totalforbyr

På tross av reaksjonene har det ennå ikke dukket opp noen formelle forbud mot våpnene, men nå har myndighetene i en amerikansk by omsider tatt grep, skriver The Inquirer.

Byrådet i Philadelphia, som er en av storbyene på USAs østkyst, har nemlig enstemmig vedtatt lover som forbyr både produksjon, besittelse og bruk av 3D-skrevne våpen. Byen er dermed den første som har gått til dette skrittet.

Lovgiverne kjenner visstnok ikke til at det foregår 3D-skriving av våpen i Philadelphia, men meningen med den nye lovgivningen er å være «føre var» og prøve å forhindre spredning av slike våpen allerede før den har startet.

Dette kan igjen ha sammenheng med at Philadelphia er blant de mest belastede byene i USA når det gjelder våpenrelatert kriminalitet, deriblant drap. På nasjonalt nivå er man for øvrig i ferd med å utvide lovverket for våpen som ikke kan oppdages, som blant annet vil omfatte de 3D-skrevne plastvåpnene.

Nå har man også 3D-skrevet våpen ev metall:
Disse er imidlertid helt lovlige »

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen