ASRock Beebox.
ASRock Beebox. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

– Dette er den eneste i sitt segment som klarer helt jevn 4K-video

ASRock lanserte ny mini-PC (NUC) med USB Type-C i fronten.

Taipei/Tek.no: Er det noe det er nok av på Computex-messen i Taipei, så er det små mini-PC-er basert på Intels NUC-design (Next Unit of Computing). Den taiwanske produsenten ASRock mener imidlertid deres splitter nye ASRock Beebox-NUC har noe de andre ikke har.

Markedssjef Chris Lee i ASRock.
Markedssjef Chris Lee i ASRock. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

– Dette er det eneste produktet i sitt segment som klarer å spille av 4K-video helt jevnt, fortalte markedssjef Chris Lee i ASRock under en pressekonferanse på Computex.

Lee hevder at konkurrentenes NUC-er med single channel-minne sliter med å spille av 4K-video helt jevnt, mens dette ikke skal være noe problem på Beebox med sin støtte for dual channel-minne. I en demo viste Lee hvordan en Beebox med 2 GB dual channel-minne klarte å spille av 4K-video jevnt, mens en NUC med fire ganger så mye single channel-minne (8 GB) ikke fikk til det samme. 

Første med USB Type-C i fronten

ASRock Beebox leveres både som en barebone-løsning – det vil si uten minne og harddisk/SSD – eller som en ferdig sammenskrudd PC med eller uten operativsystemet installert. 

Beebox kommer i tre ulike farger.
Beebox kommer i tre ulike farger. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

En ting som skal være litt spesielt med Beebox, er at den ifølge ASRock er den første NUC-en som har USB Type-C i fronten. Denne nye kontakten finner veien inn i stadig flere produkter, og på Computex kunne en rekke produsenter vise frem blant annet hovedkort med USB Type-C.

Les mer om USB-C: Er denne kabelen Thunderbolt og Lightnings endelikt? »

Baksiden.
Baksiden. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Beebox støtter tilkobling av tre skjermer, via to HDMI-porter og én DisplayPort. PC-en er basert på en Intel N3000 Celeron-prosessor med klokkefrekvens på opptil 2,08 GHz. Det er støtte for DDR3L-RAM på 1600 MHz, og via to SO-DIMM-plasser kan du installere inntil 16 GB minne. De ferdigbygde PC-ene kommer med 2 GB i versjonen med Windows 10 Home, mens den uten operativsystem kommer med 4 GB. 

Kan fungere som Wi-Fi-aksesspunkt

Med innebygget 802.11ac Wi-Fi (både 2,4 og 5 GHz) kan du få NUC-en på nett uten kabel, og den kan også settes opp så den fungerer som et trådløst aksesspunkt. Ifølge ASRock skal NUC-en være stillegående. 

– Beebox er som en bie – den er liten og rask. Men i motsetning til bier så er denne helt stillegående, lover Lee.

Produktet kommer i tre ulike farger: Svart, hvit eller gull. Barebone-versjonen er kun i svart eller hvit. Tilgjengelighet eller pris i Norge er foreløpig ikke kjent. Men prisene ASRock selv oppgir er 140 amerikanske dollar for barebone-versjonen og 220 dollar for en ferdigbygget NUC uten operativsystem.

Les alle våre saker fra Computex 2015 på denne samlesiden »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen