Galaxy Note 7 skal ha den beste mobilskjermen på markedet.
Galaxy Note 7 skal ha den beste mobilskjermen på markedet. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

– Dette er den beste mobilskjermen på markedet

Ingen overraskelse hvilken mobilskjerm som nå utropes til vinner.

Samsung sine mobilskjermer har i lang tid vært gjenstand for mye skryt, og ikke overraskende er ei heller den nye Galaxy Note 7 noen sinke på skjermfronten. Nettstedet DisplayMate, som spesialiserer seg på svært grundige skjermtester, har nå gått løs på Note 7 med oppløftende resultat.

Nettstedet konkluderte rett og slett med at Galaxy Note 7 har den aller beste mobilskjermen av alle mobiler de noensinne har testet.

Svært lyssterk

Det er blant annet innen lysstyrke at skjermen utmerker seg. Når den automatiske lysstyrke-funksjonen er aktivert på mobilen oppnår skjermen ifølge DisplayMate en lysstyrke på opptil 1048 nits når lyset fra omgivelsene er sterkt. Dette er det aller høyeste de hittil har målt.

Galaxy Note 7.
Galaxy Note 7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nettstedet bemerker ellers at lysstyrken kan settes helt opptil 639 nits når man benytter den manuelle lysstyrke-innstillingen, noe som også regnes som svært høyt.

Beste synligheten på markedet

I tillegg kom DisplayMate frem til at skjermen på Note 7 har en refleksjonsprosent på bare 4,6, noe som skal være nær den laveste prosenten på markedet. Dette, i kombinasjon med den høye lysstyrken, gjør at skjermen har den høyeste kontrasten og synligheten i sterkt lys av samtlige mobiltelefoner nettstedet har testet.

Til sammenligning har forgjengeren Note 5, som DisplayMate kåret til den beste mobilskjermen i fjor, en maksimal lysstyrke på 861 nits i lyse omgivelser og refleksjonsprosent på 4,7 prosent.

Om du har lyst til å studere alle de tekniske detaljene i testen kan du besøke DisplayMate.

Vi har også fått leke med Samsungs nye toppmobil: 
Sjekk ut sniktitten vår på Samsung Galaxy Note 7 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen