Dette er de tre største Windows Phone-landene
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Mobilen.no)

Dette er de tre største Windows Phone-landene

Annonsenettverk med statistikk om Microsofts operativsystem.

Til tross for stadige milepæler for operativsystemet Windows Phone, er plattformen fortsatt et godt stykke bak de to største i global markedsandel. Statistikk fra annonsenettverket AdDuplex viser nå hvor Windows Phone-brukere flest holder til hen.

De soleklare lederne på AdDuplex' kakediagram er USA, India og Brasil. Hele 11 prosent av Windows Phone-bruken AdDuplex registrerte kom fra USA, mens 7,5 prosent stammet fra India, og 6,9 prosent fra Brasil.

Tre viktige markeder peker seg ut når bruken av Windows Phone måles.
Tre viktige markeder peker seg ut når bruken av Windows Phone måles.Foto: AdDuplex

Tall fra 200 000 telefoner

Bruken har AdDuplex målt gjennom distribusjon av annonser til elleve forskjellige apper på Windows Phone-plattformen. Tallene kommer fra 200 000 telefoner på verdensbasis. Det lave antallet apper skyldes at AdDuplex har ønsket å sikre seg at dataene ikke påvirkes av apper som er ekstra sterke bare i enkelte markeder. De elleve som er med skal være store globalt, uten at det er opplyst akkurat hvilke det dreier seg om.

Rangeringen tar ikke for seg bare de aller største, men plasserer land ned til 20. plass. Norge er ikke med på listen, og havner i den store «andre»-kategorien, sammen med Sverige og Danmark. Muligens ikke overraskende er Nokias hjemland Finland med på listen, og stod for 3 prosent av den målte bruken.

Les også: Nå blir Windows Phone gratis

Hvilke versjoner?

I sin bloggpost sier AdDuplex ingenting om hvilke Windows Phone-versjoner som er målt. Plattformen gikk gjennom en drastisk endring i overgangen fra Windows Phone 7.5 til Windows Phone 8. Et stort antall apper måtte skrives om for å virke på den nye plattformen, og Windows Phone 7.5-telefonene i markedet måtte klare seg med en lettversjon av oppgraderingen, kjent som Windows Phone 7.8. Nylig annonserte Microsoft at støtten for Windows Phone 7.8 avsluttes i september i år. Derfra og ut vil telefonene kun få sikkerhetsoppdateringer.

Les også: Windows Phone større enn iOS i 14 markeder

(Kilder: adduplex.com, wpcentral.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen