Dette er de største og lekreste TV-ene fra CES

Vi har samlet opp modellene du neppe får råd til.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Las Vegas: Den enorme elektronikkmessen CES er en messe for store lanseringer, store selskaper og store fremvisninger. Det er messe der produsentene liker å vise frem de ypperste produktene de jobber med, om det så handler om teknologi, innovasjon eller rett og slett størrelse.

TV-kjemper som Samsung, LG, Sharp, Toshiba og Panasonic er ikke unntak. Både de og flere andre har brukt verdifull plassering på å vise frem kremen av kremen, TV-er som gjerne koster flere hundretusen kroner stykket. I denne artikkelen har vi samlet opp flere av de store modellene vi kom over på messegulvet, i tilfeldig rekkefølge.

Se alle nyhetene fra CES 2014 her »

Sony er et av selskapene som satser tungt på 4K-oppløsningen, og på en gigantisk stand fylt til randen med kameraer, mobiltelefoner og bærbare datamaskiner, fant vi også det splitter nye 85-tommers flaggskipet deres – ved navn X9500. Den kommer  spekket med en rekke av Sonys teknologier for bildeforbedring, deriblant Triluminos, og har en design som helt klart vil skille seg ut i stua.

Panasonic, den tidligere plasma-kjempen, viste ikke frem noen ekstra imponerende TV-er som faktisk kommer i butikken, men de hadde dette konseptet tilgjengelig. Det er en 6,5 meter lang vegg som består av seks kurvede OLED-TV-er med 4K-oppløsning.

– Den er mest for bedriftsmarkedet, mer eller mindre du er sjefen for et hedgefon, sa Joseph M. Taylor, toppsjefen for Panasonic Nord-Amerika, på en pressekonferanse.

Samsung kunne på sin stand vise frem en kurvet modell med 21:9-formatet. Den har en opppløsning på hele 5120 x 2160 piksler, og måler 105 tommer. TV-en står på en enkel fot som er noe mer krummet enn selve panelet, og den ser jevnt over veldig slank ut. Ifølge Samsung skal den også holde den mest optimale kurven, som i dette tilfellet betyr en radius på 4,2 meter. 

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Det har vært mange kurvede TV-er på årets CES-messe, men produsentene har sett for seg at brukerne i noen situasjoner fortsatt ønsker at TV-en er flat. På mandagens pressekonferanse kunne Samsung vise frem en 85 tommer stor modell som med ett enkelt klikk fra fjernkontrollen kan endre seg fra å være flat, til buet. Dette er kun en prototype, den er LCD-basert og går under navnet «Bendable TV». 

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

LG vil selvsagt ikke være noe dårligere enn rivalen, og kunne selv vise frem en TV som kan bøye seg selv med et klikk. I motsetning til Samsungs kandidat er denne basert på OLED-teknologien, ikke LCD, og den har 4K-oppløsning. Den skal komme i salg innen første halvår er omme.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Om man isolerer de råeste TV-ene på årets messe har Samsung og LG faktisk gjort mye likt. LG kunnne nemlig også vise frem en kurvet TV med 21:9-formatet, og også denne var 105 tommer stor med 5120 x 2160 piksler som oppløsning. Panelet flukter med rammen helt ned til foten, men den har et stort, åpent gap i midten.

Les mer om de fem siste på neste side

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen