Dette er de nye produktene fra HTCs store lansering
(Bilde: HTC/YouTube)

Dette er de nye produktene fra HTCs store lansering

Noe var ventet, men selskapet bød også på overraskelser.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har svirret en god del rykter om hva den taiwanske mobilprodusenten HTC kom til å dra opp av hatten på den såkalte «Double Exposure»-lanseringen onsdag kveld. Nå er arrangementet omsider avholdt, og ryktene kan dermed legges døde.

Etter en kort appell til de oppmøtte fra HTC-sjefen Peter Chou, var det visesjefen for industrielt design hos selskapet, Jonah Becker, som fikk æren av å dra sløret av det første, ferske produktet på scenen.

HTC Desire Eye for selfie-entusiastene

Ikke helt overraskende var det den ryktede Desire-toppmodellen HTC Desire Eye som ble åpningsnummeret. HTC Desire Eye kommer med mange av de samme spesifikasjonene som HTC One M8, som Qualcomm Snapdragon 801-prosessor på 2,3 GHz, 2 GB minne og 16 GB lagringsplass. Skjermen er på 5,2 tommer og batteriet på 2400 mAh.

HTC Desire Eye.
HTC Desire Eye.Foto: HTC

Det spesielle med Desire Eye-modellen er imidlertid at den retter seg spesifikt mot selfie-fantastene der ute. Måten den gjør det på er at den kommer med et kamera på 13 megapiksler både foran og bak.

Samtidig ble også den nye programvaren som mobilen kommer med, «Eye Experience», avslørt. Programvaren skal forbedre selfie-fotograferingen med funksjoner som «Split Capture», som innebærer at du kan fotografere med begge kameraene samtidig og deretter kombinere bildene til ett bilde.

Zoe ute av beta og kommer til iOS

Andre funksjoner som kommer med Eye Experience er «Crop-Me-In», som lar deg innlemme selfie-bildet tatt med frontkameraet i bildet tatt med kameraet på baksiden, og «Live Makeup». Sistnevnte lar deg jevne ut huden for å få deg til å se yngre ut på selfie-bildet.

Eye Experience-programvaren skal for øvrig også komme til en rekke eksisterende HTC-modeller.

I tillegg til dette kunne HTC også avsløre at Zoe, fotoappen som kan sette sammen stillbilder og videosnutter med ulike kreative effekter, nå er ute av betafasen. Zoe 1.0 skal bli tilgjengelig hos Google Play om kort tid, og i tillegg kunne selskapet kunngjøre at appen også vil bli tilgjengelig for iOS senere i år. Noe tidspunkt ble ikke oppgitt.

Slik ser RE-kameraet ut.
Slik ser RE-kameraet ut.Foto: HTC

Unikt og brukervennlig actionkamera

Et av ryktene som har versert i forbindelse med Double Exposure-arrangementet var at HTC også kom til å lansere et eget actionkamera, og det gjorde de. Kameraet heter simpelthen «RE», og blir en smidig liten sak du kan holde i én hånd.

RE har en ganske så uvanlig rør-form og er ifølge HTC designet for å være både ergonomisk, svært diskré og brukervennlig. Kameraet tar opp video i 1080p-oppløsning og stillbilder i 16 megapiksler. Et 146-graders vidvinkelobjektiv er også på plass.

Et annet spesielt aspekt ved RE-kameraet er at det har minimalt med knapper, ikke engang av/på-knapp. I stedet er det utstyrt med trykksensorer som slår på kameraet automatisk når du plukker opp kameraet. HTC opplyser om at produktet også er vanntett «ut av boksen», som betyr at intet ekstrautstyr er nødvendig.

Amobils utsendte journalist er på plass i New York og vil snart komme med sniktitter og mer informasjon om de nye HTC-produktene, så det er bare å følge med videre. Hele arrangementet kan du se i videoen under.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen