Dette er de fem heteste digitalkameraene akkurat nå

Dette er de fem heteste digitalkameraene akkurat nå

Vi har sjekket topplisten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Når du klikker deg inn i Prisguiden vår vil du finne du priser på TV-er, smartmobiler, nettbrett, høyttalere, PC-er, kameraer og mye mer fra norske nettbutikker.

Vi har sjekket hvilke fem digitalkameraer som det søkes og klikkes aller mest på for øyeblikket.

5. Panasonic Lumix DMC-TZ40

Det femte mest populære digitalkameraet for tiden er Panasonics lommevennlige TZ40. Det har 20 x zoom, god lysstyrke med f/3.3-6.4 og en bildesensor på voksne 18,1 megapiksler.

Kameraet filmer i full HD med AVCHD-format, og har innebygd mikrofon som tar opp lyden i stereo. Alt dette er pakket inn i et skall som på lanseringstidspunktet i fjor var ett av verdens tynneste blant kompaktkameraene.

Prisen er for tiden rundt 2000 kroner.

Finn beste pris på Panasonic Lumix DMC-TZ40 »

4. Panasonic Lumix DMC-LX7

Panasonic har med LX-serien vært en av de ledende produsentene av kompaktkameraer i entusiastklassen, og LX7 fra 2012 er i dag det fjerde mest populære digitalkameraet. 

Vi har testet det, og kunne slå fast at det har en god vidvinkel, god lystryke og en bildebrikke som støtter flere formater enn bare 4:3, som har vært typisk for disse modellene. Bildebrikken leverer også en god bildekvalitet, og vi valgte å anbefale denne modellen i sin tid.

Prislappen lyder i dag på drøyt 3000 kroner.

Finn beste pris på Panasonic Lumix DMC-LX7 »

Les testen av Panasonic Lumix DMC-LX7 »

3. Sony Cyber-Shot DSC-RX100 II

Første pallplass tas av Sony, med sin Cyber-Shot RX100 II. Den er en direkte oppgradering av forgjengeren i samme familie, med ny bakbelyst bildebrikke, multifunksjonsko og utvippbar skjerm.

Bildebrikken har en oppløsning på 20,2 megapiksler og objektivet tilsvarer 28 mm - 100 mm i fullformat. Største blender er F1.8 på den videste og F4.9 på den lengste zoomen.

Prislappen er 5600 kroner.

Finn beste pris på Sony Cyber-Shot DSC-RX100 II »

2. Fujifilm FinePix X100S

På sølvplass finner vi en av de nyere modellene i denne oversikten, og den første fra Fujifilm. X100S har retrodesign, men er stappet full av moderne teknologi.

Det er en oppgradering av X100, og kommer med en16 megapiklsers X-Trans CMOS-bildebrikke. Det kan også ta opp video i full HD-oppløsning med 60 bilder i sekundet.

Prisen er i dag snaut 10 000 kroner kroner.

Finn beste pris på Fujifilm FinePix X100S »

Les testen av Fujifilm FinePix X100S »

1. Sony Cyber-shot DSC-RX100

Det mest populære digitalkameraet akkurat nå, som får førsteplassen blant digitalkameraene, er faktisk forgjengeren til tredjeplassen – Sony RX100. Det ble lansert i 2012, og vårt førsteinntrykk av kameraet da vi fikk lekt litt med det var at Sony hadde laget et kamera med en unik kombinasjon av bildekvalitet, bra responstider og liten størrelse. 

RX100 var ved lansering et svært godt kamera for den som likte zoomområdet og ikke trengte søker, og det er åpenbart fortsatt populært den dag i dag.

Prislappen lyder på 3600 kroner.

Finn beste pris på Sony Cyber-shot DSC-RX100 »

Les sniktitten av Sony Cyber-shot DSC-RX100 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen