Dette er vinnerappen  WeR Cubed Tango.
Dette er vinnerappen WeR Cubed Tango. (Bilde: Google/YouTube)

Tar i bruk «3D-syn» på mobilen

Disse appene vant Googles Project Tango-konkurranse.

I fjor sommer viste Google frem et nytt konsept kalt «Project Tango», en avansert «3D-kamerateknologi» for mobile enheter som gjør det mulig å registrere avstander og bevegelsegenerere og lage detaljerte 3D-modeller av omgivelsene.

Siden den gang har Google arrangert en app-konkurranse for denne teknologien, og på Project Tango-hjemmesiden er vinnerne nå kunngjort.

190 bidrag

Google fikk inn til sammen 190 bidrag, og endte til slutt opp med 10 finalister. Førsteplassen gikk til en app som heter «WeR Cubed Tango», som er et tredimensjonalt puslespill hvor man benytter bevegelsessporingen til teknologien for å komme seg gjennom ulike nivåer med virtuelle 3D-brikker.

I kategorien beste verktøy ble vinneren en app som heter «Phi.3D for Tango», som utnytter Project Tango-teknologien ved å la brukeren lage omfattende 3D-modeller med mobilen eller nettbrettet i sanntid mens man vandrer rundt.

Denne appen kan blant annet brukes til å foreta nøyaktige målinger av omgivelsene, innen design og ingeniørvirksomhet, samt mange andre områder. Resten av vinnerne kan du lese om på Project Tango-hjemmesiden, som også inneholder lenker til de ulike appene.

Skal gi mobile enheter «menneskesyn»

Project Tango, som fremdeles er under utvikling, er en teknologi som ifølge Google selv tar sikte på å gi mobile enheter samme type «bevissthet» om omgivelsene som mennesker. Den benytter en kombinasjon av datasyn-teknologi, avansert bildeprosessering, sensorer og algoritmer, og er ment både i underholdningsøyemed og som nytteredskap.

Teknologien er kompatibel med visse eksisterende Android-enheter, og vil ifølge Google kunne brukes med flere typer maskin- og programvare etter hvert som den utvikler seg videre. Mer informasjon om selve teknologien kan du finner på denne siden.

Under kan du se demonstrasjonsvideoer av de to nevnte vinnerappene.

Det har også kommet apper til Apples nye mobilteknologi: Denne lar deg bruke mobilen som vekt ved hjelp av 3D Touch »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen