Dette er Canal Digitals nye dekoder
Teknofil
(Bilde: ADB/Canal Digital)

Dette er Canal Digitals nye dekoder

En ny og bedre HD-dekoder med flere funksjoner er på trappene.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Som parabolkunde hos Canal Digital kan du kjøpe deg en ny HD-dekoder denne måneden. Selskapet lanserer nemlig en ny standardmottaker, og den er laget av ADB, samme fabrikant som står bak den nye opptaksdekoderen (PVR) til Canal Digital.

På lik linje med PVR-dekoderen byr også den nye HD-dekoderen, som heter ADB 2850, på flere nye muligheter i forhold til de gamle modellene fra Sagem. Når standardmottakeren kommer på markedet i juni vil den støtte musikktjenesten Wimp. Senere utover høsten vil også funksjonen «Follow Me Home» være på plass. Denne lar deg se innhold fra PVR-dekoderen på den nye standarddekoderen via ditt hjemmenettverk.

Hybrid

Canal Digitals nye dekoder skiller seg ut fra tidligere modeller på flere måter. Det første vi legger merke til er den hvite plastutførelsen. Derfor har den også fått kallenavnet "Whitebox". Dekoderen er rund i kantene, og utseende minner om en stor nettverksruter.

Det andre er at den nye HD-dekoderen er en såkalt hybrid. Det vil si at den kan brukes på flere plattformer. Foruten bruk mot parabol kan boksen hente signaler fra det digitale bakkenettet. Den kan også motta og sende informasjon via bredbånd. I Norge er ikke bakkenettfunksjonen spesielt nyttig, i den forstand at du allerede kan ta inn NRK-kanalene via parabolen. Dekoderen har kun én kortplass, så det ikke være mulig å se programmer fra for eksempel RiksTV.

Fjernkontrollen til ADB 2850
Fjernkontrollen til ADB 2850

Samme meny

Med et nært slektskap til opptaksdekoderen er menygrafikken naturlig nok videreført til HD-dekoderen. Har du allerede den nye PVR-en fra ADB, er altså måten du bruker den nye modellen helt lik. Med andre ord er den like oversiktlig og logisk å finne frem i.

Den store forskjellen mellom de to modellene fra ADB er at PVR-dekoderen har innebygget harddisk for lagring, i tillegg til to tunere. Men ADB 2850 vil etter hvert få mulighet for å koble til et eksternt USB-minne, slik at du blant annet kan pause programmet eller filmen du ser på.

Follow Me Home

Den nye ADB-dekoderen vil ha Wimp-støtte på plass når den kommer i salg i neste måned, og den vil få flere spennende funksjoner utover høsten. Under vårt besøk hos Canal Digital på Fornebu fikk vi en smakebit på den kommende Follow Me Home-funksjonen.

Follow Me Home er en praktisk funksjon for deg som allerede har en PVR-dekoder fra ADB, og ønsker å se opptak på en TV et annet sted i huset. Det gjøres ved at du kobler både PVR-en og HD-dekoderen til samme hjemmenettverk. Da kan du hente innhold fra opptaksdekoderen og se det via standardmottakeren hvor som helst i huset.

Det er også mulig å pause programmet eller opptaket du ser på PVR-en, og se resten på ADB 2850. Det gjør du ved å trykke deg inn i menyen og velger "Se på en annen TV". Da vil programmet du ser på automatisk fryses og flyttes over til skjermen som HD-opptakeren er koblet til. Så er det bare å trykke på en bekreftelsesboks på skjermen for å fortsette å se.

Har du glemt å sette på opptak av et program, er det mulig å gå inn i PVR-ens programguide via HD-dekoderen.

PLC-løsningen til Canal Digital.
PLC-løsningen til Canal Digital.

Må bruke kabel

Den nye HD-dekoderen kan kun kobles til nettverket ditt via kabel. Av ulike årsaker kan det være trøblete for deg å strekke kabel frem til dekoderen ved TV nummer to. Dette har Canal Digital løst ved at de nå tilbyr deg en PLC-løsning (Power Line Communication).

Da får du en pakke med to firkantede støpsler. Den ene setter du i stikkontakten der du har ruteren din, og den andre i en stikkontakt i nærheten av standardmottakeren. Ved hjelp av strømnettet i huset ditt kan du dermed overføre signalene mellom de to dekoderne. Canal Digital forklarer at det er Devolo som lager denne overføringen, og at veiledende pris på disse vil bli rundt 990 kroner. Samtidig får vi opplyst at PLC-løsningen vil komme som en pakke sammen med selve HD-dekoderen til en redusert pris etter hvert.

Bedre GO-tjeneste

Canal Digitals filmleietjeneste GO kan i dag tilby en drøss med filmer, men ingen i HD-kvalitet. I løpet av høsten vil GO gjennomgå en rekke forandringer, der filmer i HD-oppløsning står sentralt.

I tillegg til å få et bredt sortiment av filmer i HD-kvalitet, vil du også etter hvert få en Catch Up-funksjon. Det betyr at du kan gå inn i GO-tjenesten for å se filmer og programmer som allerede er sendt. Ergo, gikk du glipp av de første episodene i en serie på for eksempel Canal +, kan du gå inn og se disse på GO når det passer deg.

Samme pris

ADB 2850 kommer i løpet av Juni og vil ha en veiledende pris på 990 kroner. Prisen på kanalpakkene for tilleggsabonnement vil være den samme som før. Det er som nevnt kun parabolkundene som får den nye ADB-dekoderen i første omgang.

Siden Canal Digital allerede tilbyr PVR-en fra ADB til kabel, er det naturlig å tro at HD-dekoderen også vil finne veien til kabelkundene etter hvert, men dette har selskapet ikke bekreftet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen