Denne lekebilen går i 110 km/t
Teknofil
(Bilde: Attitude Autos)

Denne lekebilen går i 110 km/t

Midt i blinken for deg som aldri blir voksen?

Det er en forsvinnende liten andel av befolkningen som faktisk lever etter Peter Pan-idealet. De britiske brødrene John og Geoff Bitmead har imidlertid fulgt drømmen, og bygget en trafikkgodkjent lekebil som gjør null til hundre på 17 sekunder!

Basert på en Daewoo

Ifølge brødrene skal idéen ha blitt unnfanget da de forestilte seg hvor gøy det ville vært å kunne kjøre en lekebil. Rett og slett. Og deretter ballet det bare på seg. De hadde imidlertid en smule bedre forutsetninger enn folk flest, da de sammen driver firmaet "Attitude Autos", som spesialiserer seg på å spesialbygge biler til for eksempel filmer og reklamer.

Bilen er basert på rammen til en gammel Daewoo Matiz SE 0.8, som ble valgt fordi lignet noe i form og lengde. Brødrene har forsøkt å holde designen så lik som mulig de lekebilene man finner i for eksempel kjøpesentre, men har allikevel fått plass til både sidespeil, blinklys, setebelter og til og med en airbag.

Verden er gal: Les om helikopteret som flyr øl til isfiskere på forsiden av Teknofil.no »

Mangler vinduer

Det bilen imidlertid ikke har, er vinduer. Det gjør den til en kald affære å kjøre, og også, som videoen nederst viser, best egnet for solrike, regnfrie dager.

Ifølge skaperne tok bilen omtrent 1 000 arbeidstimer å lage, og kostet dem 4 000 pund, eller i overkant av 41 000 kroner. Innsatsen håper de at skal lønne seg ved at bilen skal kunne promotere fond til hjelp for vanskeligstilte barn og lignende. En god gjerning for barna; en drøm å kjøre for et barn fanget i en voksen kropp.

Her er videoen fra da BBC tok seg en tur med tingesten:

Noen biler er bare helsprøe, og denne lekebilen er en av dem. 
Men kan det virkelig være en god idé å ha et akvarium i en bil? »

(Kilde: Gizmodo, Daily Mirror)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen