Dette er Asus' nye 32-tommers 4K-skjerm
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Dette er Asus' nye 32-tommers 4K-skjerm

Skrur opp størrelsen med sin nye modell.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

TV-er med den nye 4K-oppløsningen er vi begynt å bli ganske godt kjent med, men 4K-skjermer for PC-er har såvisst også meldt sin ankomst på markedet, om enn i relativt antall hittil.

Asus er én av dem som har begynt å satse på 4K-skjermer, med for eksempel 28-tommeren PB287Q og den relativt kostbare 30-tommeren PQ321.

Ny 32-tommer

På den pågående Computex-messen i Taiwan har Asus nå avduket en splitter ny 4K-skjerm for PC-er, nemlig ProArt PA328Q. Denne får som navnet antyder en størrelse på hele 32 tommer og skilter altså med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, som betyr at den får bredformatet 16:9.

Skjermen er i stand til å vise 1,07 milliarder farger, får et kontrastforhold på 100 000 000:1 og skilter med en lysstyrke på 350cd/m2. Fargebredden er på 10 bits, som skal gi jevne overganger mellom fargenyanser.

Med 4K-oppløsning takler ProArt PA328Q en oppdateringsfrekvens på 60 Hz via HDMI 2.0 eller DisplayPort 1.2. Du kan også benytte den forrige HDMI 1.4-standarden, men da må du nøye deg med labre 30 Hz. Av andre tilkoblingsmuligheter får skjermen også fire USB 3.0-innganger.

Fikk designpris

Asus kan videre opplyse om at skjermen kommer med fabrikkinnstillinger som skal sikre optimal presisjon i fargegjengivelsen, og en «bilde-i-bilde»-funksjon er også på plass.

Design er visstnok også vektlagt, og produsenten skryter i pressemeldingen av at ProArt PA328Q dro med seg den tyske designprisen Red Dot i år. Tilgjengelighet og pris er ikke kjent, men skjermen er ifølge Asus rettet mot profesjonelle og blir nok ikke videre billig.

Sett opp et varsel i Prisguide, så sender vi deg e-post når pris og tilgjengelighet i Norge er kjent »

Asus presenterte også en etterlengtet spillskjerm på Computex-messen: 27-tommeren ROG Swift PG278Q er rett rundt hjørnet »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen