LG 55LB870V.
LG 55LB870V. (Bilde: Ole Henrik Johansen, achapo/Shutterstock.com)

– Dette er årets beste TV-modeller

Her er TV-ene EISA mener du bør kikke nærmere på.

EISA (European Imaging and Sound Association) er en europeisk sammenslutning av en rekke ulike magasiner som spesialiserer seg på lyd-, bilde- og fotoprodukter. Organisasjonen eksisterer hovedsakelig for å dele ut årlige priser til de produktene de mener er best i de ulike kategoriene.

Juryen bak prisutdelingen består av ekspertgrupper som representerer 50 anerkjente magasiner fra rundt 20 europeiske land, og kategoriene omfatter blant annet TV-er, Hi-fi-utstyr, hjemmekino og mobile enheter.

LG-55LB870V.
LG-55LB870V.Foto: Ole Henrik Johansen

Nå er vinnerne for 2014 kåret, og i TV-kategorien ser det faktisk ut til at noen av EISA-juryens vurderinger har vært sammenfallende med våre egne meninger her på HW.no.

LG gjør det skarpt

I kategorien beste smart-TV gikk prisen til LG 55LB870V, en modell vi allerede har skrytt av i vår anmeldelse av TV-en tidligere i sommer. I likhet med vår anmelder var også EISA begeistret for det nye WebOS-operativsystemet TV-en leveres med, som juryen mente gir en både rask, intuitiv og enkel brukeropplevelse.

LG 77EC980V.
LG 77EC980V.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Dette var imidlertid ikke den eneste prisen LG stakk av med. Selskapet fikk også prisen for beste «high end»-TV, med sin 77 tommer store modell 77EC980V. Som vi meldte i juni har denne modellen både 4K-oppløsning, OLED-panel og kurvet form, men får samtidig en lettere avskrekkende pris på godt over 200 000 kroner når den dukker opp i Norge.

EISA-juryen mente TV-en tilbyr imponerende bildekvalitet, særdeles bra sortnivå og lysstyrke, og knivskarpe bilder ved bevegelse. I tillegg skal oppskaleringen til 4K-oppløsning fra HD-oppløsning være meget god på TV-en.

Sjekk billigste pris på LG 55LB870V »
Sjekk billigste pris på LG 77EC980V »

Samsung UE55H7005.
Samsung UE55H7005.Foto: Samsung

Samsung ikke glemt

LGs erkekonkurrent og verdens største TV-produsent, Samsung, ble ikke overraskende også begunstighet med en EISA-pris. Samsungs 55-tommer UE55H7000 fikk nemlig prisen for den beste TV-en med «vanlig» 1080p-oppløsning. Ifølge EISA har TV-en presis fargegjengivelse, høy kontrast og jevn og detaljert gjengivelse av bevegelse.

EISA trakk også frem de mange innstillingsmulighetene til TV-en, som gjør at du kan tilpasse bildet til alle mulige personlige preferanser. I tillegg skal TV-en også være svært brukervennlig.

Sjekk billigste pris på Samsung UE55H7000 »

Japanerne også på pallen

I kategorien for TV-er med 4K-oppløsning var det imidlertid ingen av de to sørkoranske gigantene som trakk det lengste strået, men derimot japanske Sony. For sin modell KD-65X9005B fikk nemlig Sony prisen for beste 4K-TV.

Sony KD-65X9005B.
Sony KD-65X9005B.Foto: Sony

EISA lot seg imponere både av TV-ens 4K-bilder, men også modellens evne til å oppskalere Blu-ray-filmer og TV-sendinger. Juryen trakk blant annet frem Sonys egen bildeforbedringsteknologi Triluminos, som de mener sørger for en realistisk og naturlig fargegjengivelse.

I tillegg skal TV-en by på solid kontrast, og EISA mener høyttalerne også er av høy kvalitet, med blant annet god bassgjengivelse. Faktisk går organisasjonen så langt som til å påstå at ingen andre TV-er lyder så godt som Sony KD-65X9005B.

Sjekk billigste pris på Sony KD-65X9005B »

En oversikt over alle vinnerne i samtlige kategorier finner du på EISAs hjemmesider.

Fikk du med det fjorårets EISA-vinnere? Her er de beste TV-ene for 2013 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen