Dette er Apples nye operativsystem
Teknofil
(Bilde: Apple)

Dette er Apples nye operativsystem

Nå er det slutt på kattenavn med «Mavericks».

Den tiende utgaven av Apples operativsystem OS X er nå klar. «Mavericks» er navnet, og markerer således et slags brudd med fortiden – ettersom alle de tidligere versjonene har hatt kattenavn som «Mountain Lion» og «Panther».

Over 200 store og små nye funksjoner skal være på plass, deriblant en helt ny Finder (utforsker). Her skal faner og tagging av filer gjøre det enklere å finne fram til akkurat det du er på jakt etter i operativsystemets kriker og kroker.

Smartere ytelse

Skjermbilde fra Mavericks.
Skjermbilde fra Mavericks.Foto: Apple

Deling av skjermer og åpning av programmer mellom dem skal ha blitt bedre, og dessuten skal Mavericks gjøre håndteringen av oppgaver mer skånsom for prosessoren – slik at strømforbruket reduseres.

Dette får Apple til ved å fjerne alle operasjoner i programmer du legger bort, selv om du bare gjør dette i en liten stund. Gjenopptakelse av programmer skal skje raskt og smertefritt.

Mer på nett

iCloud Keychain husker alt det viktige for deg på nett.
iCloud Keychain husker alt det viktige for deg på nett.Foto: Apple

Apples egen nettleser Safari nyter også en oppdatering, og får blant annet et varselsenter på venstresiden og kjappere motor. Ellers får nettleseren den integrerte og krypterte funksjonen «iCloud Keychain», som husker passord, kredittkortinfo og annen nøkkelinformasjon du ofte fyller ut på nettet.

Kalender og kart er ellers oppdatert, og i høst vil skytjenesten iCloud og kontorpakken iWork bli samkjørt. Det betyr at du kan jobbe med tekstbehandling, regneark og presentasjoner over nett, på samme måte som Office 365 og Google Docs.

OSX Mavericks slippes i løpet av høsten.

Apple lanserte også en ny utgave av sitt mobile operativsystem:
Slik ser nye iOS 7 ut »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen