(Bilde: Hardware.no)

Dette er AMD-driveren du må ha med Windows 8.1

Har sluppet en dedikert pakke.

I går kveld slapp Microsoft en åpen prøveutgave av sitt neste operativsystem, Windows 8.1. Det nye systemet byr på forbedringer i både design og bruksmønster, men som det alltid er med nye systemer trenger du også fungerende drivere.

AMD har nå sluppet en Catalyst-pakke som er laget spesifikt for Windows 8.1 Public Preview, slik at eiere av røde skjermkort og prosessorer får brukt maskinen på skikkelig vis.

Støtter det meste

Den nye driverpakken kan du laste ned via lenkene øverst på denne nettsiden. Pakken er ikke en del av AMDs løpende driversystem, men snarere en uavhengig oppdatering for de som ønsker å bruke Windows 8.1 frem til den endelige lanseringen.

Samlige moderne skjermkort fra Radeon HD 5000 og oppover er støttet, sammen med de fleste FirePro-modellene. Samtlige APU-prosessorer ser også ut til å være støttet, og vil du se en komplett liste over alle modellnavn kan du sjekke AMDs hjemmesider.

De fleste funksjonene som følger med et AMD-skjermkort vil også fungere, blant annet Eyefinity, WiDi og Crossfire-støtte.

Nvidia via Windows Update

Nvidia har også sluppet en egen driver for Windows 8.1. Den er litt lettere tilgjengelig enn AMDs variant, da den kommer direkte via Windows Update. Versjonnummeret er 326.01, og den skal vises blant oppdateringene så snart du har installert Public Preview-versjonen av systemet.

Er Windows 8 eller Windows 7 best i spill?
Det har vi testet »

(Kilde: AMD, Nvidia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen