Den nye Amazon-telefonen er utstyrt med intet mindre enn seks forskjellige kamera. Fem av dem er på forsiden.
Den nye Amazon-telefonen er utstyrt med intet mindre enn seks forskjellige kamera. Fem av dem er på forsiden. (Bilde: BGR.com)

Dette er Amazon-mobilen

Den har hele fem kamera på forsiden.

I det siste har det gått en del rykter om at den enorme nettbutikken Amazon skal lansere sin egen mobil. Fra før er giganten en av verdenslederne på lesebrett, med sine Kindle-modeller. Nå ser det ut til at selve telefonen, og spesifikasjonene er ute av sekken.

Les også: Amazons 3D-mobil lanseres kanskje i juni

Lekkasjen er det nettstedet bgr.com som står for, og de kan melde om at dette bare er den første av mange Amazon-telefoner. Akkurat nå skal Amazon ha to telefoner på vei til markedet – denne her, og en enklere modell.

Det er ikke godt å se så mye til designen på bildene. Telefonen er nemlig pakket inn i kamuflasje.
Det er ikke godt å se så mye til designen på bildene. Telefonen er nemlig pakket inn i kamuflasje.Foto: BGR.com

Fem kamera på forsiden

Bgr har fått tak i bilder av telefonen, men den er skrudd inn i et plastdeksel, som gjør det vanskelig å gjette seg til hvordan designen rundt forsiden vil bli. Noe av det mest spennende ved denne telefonen er likevel synlig.

Telefonen har fem kamera på forsiden. Ett av dem skal være et helt vanlig frontmontert kamera, for videosamtaler og selfier. Det er altså det kjedeligste av de fem.

De fire andre skal følge øynene dine, og ansiktet ditt. Sammen med andre sensorer på telefonen styrer de 3D-effekter i menyene og appene på telefonen.

Funksjonen skal ha en del til felles med opplevelsen man får på spillmaskinen Nintendo 3DS, eller på HTC og LGs 3D-telefoner for et par år tilbake.

Test av HTC Evo 3D og LG Optimus 3D: Slik har vi aldri testet kameratelefoner før

3D-effekter flere steder

Telefonen har for eksempel en låseskjerm der bakgrunnen flytter seg på skjermen, avhengig av hvordan du holder telefonen. Omtrent slik Apples nye iOS fremstår, selv om effekten der oppnås kun med gyroskop og akselerometer.

Amazon bruker også effekten for å sprite opp menyer, og i praktiske applikasjoner. Både navigasjonsapplikasjonen og Amazons egen nettbutikk skal ha 3D-effekter som gir informasjon vanlige todimensjonale bilder ikke kan gi.

Ellers ordinær innmat

Ellers virker telefonen noenlunde ordinær i spesifikasjonene. Den har en Snapdragon-brikke fra Qualcomm, men akkurat hvilken variant det er er foreløpig ukjent. Til å hjelpe seg har den 2 GB RAM. På baksiden har den et kamera som knipser bilder med 13 megapiksler.

Skjermen er en 4,7 tommer stor variant med 1280 x 720 piksler. Dette er en del lavere enn de 1920 x 1080 pikslene de fleste toppmodeller leveres med i dag.

Selve programvaren er en egensnekret variant av Android, som skal ha mye til felles med Amazons nettbrett.

Uvisst om pris og tilgjengelighet

Hva prisen vil bli, eller om telefonen kommer til Norge er foreløpig ukjent. Så langt har Amazon vært åpne for å sende de fleste av produktene sine til Norge, men enkelte produkter har vi måttet vente på, så som lesebrettet Kindle Paperwhite.

Bgrs kilder hevder at telefonen vil bli lansert i løpet av de kommende to til tre månedene, og at telefonen vil komme i salg på sensommeren.

Det er flere spesielle telefoner på vei til markedet. Kanskje den særeste er Googles Project Ara, en modulær telefon, der du selv kan velge innholdet.

(Kilde: bgr.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen