Fra Panasonics lansering i Amsterdam denne uken. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)

Panasonic hevder de har knekt plasma-koden

Se hvilke nye TV-er de kommer med i år.

Hardware.no/Amsterdam: Panasonic var en av produsentene som hadde en skuffende fremvisning under årets CES-messe. Over dammen viser det seg at de heller vil konsentrere seg om business-markedet – men dette er ikke tilfelle for Europa.

Vi var på plass da selskapet lettet på sløret, og de kunne vise frem hele ni nye serier som kommer til Norge i år. Hele åtte av disse seriene vil etter alt å dømme finne veien inn i butikkhyllene i løpet av de neste par månedene. 

Endelig funnet arvtageren til plasma

Blant de ni nye seriene er det selskapets nye flaggskip som tar mye av oppmerksomheten. Panasonic skrinla sin plasmaproduksjon for godt i 2013, en teknologi som har vært selskapets hjertebarn i mange år. 

En av styrkene til plasmaskjermene fra japanerne har vært en prima bildekvalitet, der blant annet sortnivået til skjermene har vært bunnsolid. 

AX900 er selskapets nye toppmodell.
AX900 er selskapets nye toppmodell.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Nå har de samme teknikerne som har jobbet med plasmautviklingen i en årrekke fått LCD-teknologien mellom fingrene, og resultatet de har kommet med heter AX900 – Panasonics nye toppmodell. Med denne TV-en hevder de å ha knekt koden, og har utviklet en teknologi gjør at de nå for alvor er oppe og snuser på bildekvaliteten til ZT60 – den beste plasmaskjermen selskapet har laget. 

I korte trekk har de tatt i bruk et IPS-panel og kombinert dette med en direktedimmet løsning som er delt opp i over 120 forskjellige områder. Det betyr at presisjonen i belysningen skal være meget god, samtidig som sortnivået ifølge selskapet er i ferd med å ta igjen plasmateknologien. Denne skjermen er i tillegg THX 4K Display-sertifisert. 

Langt mer interaktive en tidligere

En annen ting som Panasonic har lagt mye fokus på i år er interaktive løsninger. Frem til nå har TV-ene til selskapet levert en god bildekvalitet, men hengt langt etter konkurrentene på nettbaserte løsninger.  

Her er et eksempel på hvordan Panasonic ønsker å bruke skytjenester til å sende over informasjon fra TV-en til mobilen din. .
Her er et eksempel på hvordan Panasonic ønsker å bruke skytjenester til å sende over informasjon fra TV-en til mobilen din. .Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

På 2014-modellene hever de listen betydelig, og tar i bruk blant annet skytjenester for å utvide bruksområdene på skjermene sine. De nye TV-ene blir en slags tjenesteserver for andre håndholdte enheter du har i hjemme ditt, der du blant annet kan hente opp opptak fra TV-en på nettbrettet. Men det er også mulig å koble seg til TV-en fra andre steder enn ditt lokale nettverk ved hjelp av en ny app.  

Slik ser Info Bar ut.
Slik ser Info Bar ut.Foto: Ole Henrik Johansen / Hardware.no

Samtidig har Panasonic utviklet noe de kaller Info Bar. Dette er en funksjon som gjør at TV-en kjenner igjen hvem som sitter foran TV-en, og tar frem en personlig linje nederst i bildet. Her finner du igjen de appene og funksjonene du har valgt, og det kan totalt være seks forskjellige brukerkontoer på en og samme TV. I tillegg vil skjermen følge med på hva slags innhold du liker å se på, og komme med forslag til andre serier og filmer du burde få med deg. 

Siden det er mulighet for flere brukerkontoer, kan du også sende meldinger på tvers av disse kontoene. Det vil si at du blant annet kan sende en videosnutt fra appen hvor som helst i verden, hjem til en annen bruker via TV-en. Dog er det nokså begrenset hvor mye du kan sende, der blant annet videosnuttene ikke kan vare lenger enn 30 sekunder. 

Trykk her for å se Panasonics nye 2014-modeller »

Flere bilder fra vårt møte med Panasonic i Amsterdam

Panasonic slipper mange nye serier i 2014. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Slik ser Info Bar ut (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Foten til AS/AX 800 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Her er et eksempel på hvordan Panasonic ønsker å bruke skytjenester til å sende over informasjon fra TV-en til mobilen din. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
En ny fjernkontroll som følger med til de gromeste modellene. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Info Bar kan du sette opp selv. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Slik ser appmarkedet ut. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Slik ser my Stream ut. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Slik ser den nye mediespilleren ut. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Foten til AS750/AS740 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Foten til AS600 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Foten til AS500 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Foten til AS650 (Bilde: Ole Henrik Johansen / Hardware.no)
Gå til side

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen