Elektrisk rullebrett skal være alternativ til sykkel og bil
(Bilde: Cocoa Motors)

Elektrisk rullebrett skal være alternativ til sykkel og bil

– Verdens minste elektriske kjøretøy, hevder produsenten.

Elbiler er definitvt det mest utbredte elektriske kjøretøyet, men det dukker stadig opp andre strømbaserte fremkomstmidler, for eksempel elektriske surfebrett. Nå har et nytt og ganske unikt konsept sett dagens lys, nemlig et elektrisk «rullebrett» som er så kompakt at du enkelt kan bære det med deg.

Som blant andre nyhetbyrået Reuters melder har det nye produktet fått navnet «WalkCar», og er utviklet av det japanske selskapet Cocoa Motors.

Superkompakt el-kjøretøy

Utviklerne kaller produkter for «verdens minste elektriske kjøretøy», noe som antakelig ikke er en fullstendig upresis påstand. 

WalkCar er kompakt nok til at du kan ta det med deg i vesken.
WalkCar er kompakt nok til at du kan ta det med deg i vesken. Foto: Cocoa Motors

Det elektriske rullebrettet er ikke stort større enn arealet til fotsålene dine og har en vekt på mellom to og tre kilogram, noe som blant annet kommer av at brettet er laget av aluminium. Det er imidlertid temmelig robust, og skal tåle en vekt på opptil 120 kilogram.

Produktet har ellers en ganske imponerende rekkevidde på opptil 12 kilometer etter en tre timers opplading, og farten ligger på 10 kilometer i timen, som er cirka dobbelt så raskt som en gjennomsnittlig ganghastighet.

Enkelt å bruke

Brettet har ikke noen start- og stoppknapp, men starter derimot automatisk straks man hopper på, og stanser når man hopper av. Man svinger brettet simpelthen ved å legge kroppsvekten i den ønskede retningen.

En av de nærmeste, eksisterende konkurrentene til WalkCar er de såkalte Segway-kjøretøyene, men oppfinneren av det nye brettet tror WalkCar har en definitiv fordel i forhold til slike produkter i kraft av å være kompakt nok til at du kan ta det det med deg under armen eller i vesken.

Produktet skal legges ut på finansieringsnettstedet Kickstarter i oktober, og da vil det bli mulig å forhåndsbestille et eksemplar. Brettet skal etter planen legges ut for salg til våren neste år, til en prislapp på 800 dollar, cirka 6500 kroner. Under kan du se en demonstrasjonsvideo av WalkCar, og sjekk også selskapets YouTube-kanal for flere videoer.

I mellomtiden kommer det stadig nye elbil-modeller: Nå er Tesla Model X rett rundt hjørnet »

(Via Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen