Dette dekselet kan redde livet ditt
Teknofil
(Bilde: Lifesaver/John Powell)

Dette dekselet kan redde livet ditt

Bare skyv på en bryter, så får du hjelp.

Har du noen gang bekymret deg om din(e) kjære kommer sent hjem eller skal ut på byen alene? Det trenger du ikke lenger, skal vi tro skaperen bak iPhone-dekselet Lifesaver.

Enkel å aktivere

Dekselet kommer i tre farger: hvit, svart og rød.
Dekselet kommer i tre farger: hvit, svart og rød.Foto: Lifesaver/John Powell

Konseptet til Lifesaver er egentlig såre enkelt. Dekselet både beskytter telefonen din mot støt, i tillegg til å ha en spesiell nødknapp på siden. Havner du i en skummel situasjon, trenger du bare å bruke skyveknappen for å sette igang nødhjelpen. Telefonen vil automatisk sende et varsel til nødnummeret i din region, som for eksempel 911 i USA.

I tillegg til å varsle om at du er i nød, vil dekselet også sende ut informasjon om din posisjon, bilder av deg og dine personlige kjennetegn. Denne informasjonen må du selvfølgelig ha lagt inn selv på forhånd.

Utover dette vil også lydopptak aktiveres og sendes til nødesentralen, og også kamerafunksjonene på telefonen vil bli brukt til å kunne sende live-oppdateringer om din tilstand og omgivelser. Telefonen vil ikke gi noe annet tegn enn et blink med blitsen når du aktiverer nødhjelpen, så en eventuell overfallsmann eller raner vil ikke merke at hjelp er på vei.

Dette er en oversikt over funksjonaliteten til Lifesaver.
Dette er en oversikt over funksjonaliteten til Lifesaver.Foto: Lifesaver/John Powell

Unnfanget etter traumatisk opplevelse

Idéen til oppfinnelsen ble unnfanget etter en traumatisk opplevelse. John Powell, mannen bak Lifesaver, opplevde at datteren på vei til skolen nesten ble dratt inn i en bil og bortført av en fremmed mann. Datteren greide å rømme, men Powell bestemte seg allikevel for å gjøre noe for å trygge hennes – og andres – hverdag.

Dekselet finnes så langt bare til iPhone 4/5/5S, så du er pent nødt til å eie et eple-merkt produkt i lommeformat for å nyte godt av nyvinningen. Lifesaver ligger ute på Kickstarter akkurat nå, så om Powell får inn nok penger kan det hende vi ser versjoner som fungerer sammen med visse Android-telefoner senere.

Her er Lifesavers egen produktvideo, dersom du er interessert i mer informasjon:

Trenger du mer seriøs beskyttelse?
Dette iPhone-dekselet med pepperspray gjør mobilen til et forsvarsvåpen! »

(Kilde: Thenextweb)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen