Slik kan det se ut med HandyCase på.
Teknofil
Slik kan det se ut med HandyCase på. (Bilde: HandScape)

Med dette dekselet kan du «se» gjennom skjermen

...og du kan også styre skjermen fra baksiden.

Smarttelefoner med berøringsskjerm blir stort sett betjent av én finger, nemlig tommelen. Det kan jo virke noe bortkastet, all den tid vi sitter der med 4 fingre til på hver hånd. Nå melder Cnet at et nytt Kickstarter-prosjekt tar for seg nettopp dette «problemet», og forsøker å løse det på heller utradisjonelt vis: ved å gjøre baksiden på telefonen din berøringsfølsom.

Dekselet kommer i 3 ytterligere farger: rosa, gull og sølv. Her sees den neongrønne varianten.
Dekselet kommer i 3 ytterligere farger: rosa, gull og sølv. Her sees den neongrønne varianten. Foto: HandScape

Resultatet er et berøringsfølsomt deksel kalt «HandyCase». Selskapet bak, HandScape, mener dette kan forenkle bruken av både mobiltelefoner og nettbrett betraktelig. 

Blant annet vil man kunne scrolle nedover en nettside uten å dekke til skjermen, zoome inn og ut av kart eller – som de poengterer – løse en virtuell Rubiks kube raskt som fy.

Selve oppkoblingen skal gjøres automatisk og via bluetooth. Det betyr imidlertid at du også kan bruke dekselets bakside til å fjernstyre telefonen eller nettbrettet.

Kun til iPhone og iPad

Du kan fjernstyre iPad-en med dekselet.
Du kan fjernstyre iPad-en med dekselet. Foto: HandScape

Det er imidlertid en liten hake her, og det er at produktet langt fra er nyttig slik det er i dag. Så langt finnes det bare én app som støtter løsningen, nemlig Rubiks kube-appen. Skaperne bedyrer at flere apper snart vil komme på banen, men frem til da – og sikkert en god stund etter – vil dekselet fremstå mest av alt som en gimmick.

Foruten dette bør det nevnes at det foreløpig ikke foreligger noen konkrete planer om å lage Android-deksler. Det betyr at du må eie en håndholdt epledings for å bruke HandyCase, mer spesifikt en iPhone 6 eller en iPad Air.

Prosjektet er ikke ferdigfinansiert på Kickstarter enda, så hvis du synes det høres artig ut er det jo alltids bare å slenge seg med.

Se verdens største Rubiks kube bli løst:
Forbered deg på 7 timer nervepirrende action »

(Kilde: Cnet, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen