Dette dataspillet lærer deg Java-programmering
(Bilde: UCSD)

Dette dataspillet lærer deg Java-programmering

Forskere lagde læringsspill med lav terskel.

Å lære dataprogrammering for første gang kan være et skremmende foretak, men nå har ivrige sjeler funnet en fiffig måte å gjøre faget både enklere og mer spennende å begi seg ut på.

En gruppe bestående av både studenter og forskere ved University of California i San Diego, har nemlig laget et dataspill for å lære bort programmering i Java, et av de aller mest utbredte programmeringsspråkene.

Java-rollespill

Spillet heter CodeSpells og er et slags rollespill i førstepersonsperspektiv. Du styrer en trollmann i et land befolket av skapninger kalt gnomer, som har mistet sine magiske egenskaper. Målet er å hjelpe gnomene ved å bruke magiske kunster, som må kodes i Java-språk.

Foto: UCSD

Du kan også utføre ulike oppdrag som krever at du mestrer magien, og for hvert nivå som fullføres vil spilleren ha opparbeidet seg mer avanserte Java-ferdigheter.

CodeSpells er hovedsakelig utviklet for elever i grunnskolen og videregående, men egner seg tilsynelatende for alle nybegynnere innen Java-programmering.

Pensum-materiale

Utviklerne av spillet benyttet seg av et testpanel av 40 unge jenter, som alle rapporterte at spillet ga mersmak, og at de følte seg stimulert og motivert til å utforske mulighetene til programmeringsspråket underveis.

Spillet er basert på resultatet av en spørreundersøkelse hvor 30 dataforskere ble spurt om hvordan dyktige programmere lærer faget sitt. Noen av nøkkelfaktorene man kom frem til var at den som skal lære må selv strukturere aktivitetene, og at læringen må vektlegge kreativitet og utforskning.

Ifølge en av utviklerne bak spillet, Sarah Esper, er det viktig å lære unge å programmere siden teknologi stadig blir viktigere i samfunnet. Målet er å få flest mulig skoler til å bruke spillet.

CodeSpells kan for øvrig lastes ned fra spillets hjemmeside.

Andre vil også ha koding inn i skolen:
IT-giganter laget reklamefilm for datakoding rettet mot unge »

(Kilde: UCSD, phys.org)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen