(Bilde: MIT)

Dette bordet lar deg "kjenne" på gjenstander

Sjekk den utrolige videoen. 

Vi får hele tiden høre at berøring er den mest naturlige måten å arbeide med gjenstander på, og det er nettopp derfor berøringsfølsomme skjermer på telefoner, nettbrett har blitt så populære.

Nå har en gruppe forskere ved MIT Media Lab laget et bord som tar berøringsgrensesnittet et steg inn i framtiden. Dette bordet kan kan nemlig endre form og etterligne både farger og form på et helt utrolig vis. 

Etterligner bevegelser og farger

Skapningen deres heter inFORM, og består av en rekke motoriserte pinner, som kan vise både ulike farger og bli styrt av en ekstern datamaskin. Datamaskinen registrerer bevegelser via en modifisert Microsoft Kinect-sensor, og resultatet er et helautomatisert system som etterligner bevegelsene som blir utført foran skjermen. 

I videoen under ser du hvordan bordet blir brukt i det som kunne vært en typisk videosamtale, men hvor de begge parter kan flytte rundt på en fysisk ball. I en annen demonstrasjon blir bordet brukt for å manipulere 3D-modeller fra PC-en, som plutselig hopper opp fra bordflaten. 

Du burde rett og slett bare se videoen under, og krysse fingrene for at slike grensesnitt kommer til vanlige maskiner så fort som mulig: 

Det er ikke bare MIT som jobber med spennende teknologi: 
Microsofts nye hologram nærmer seg Star Wars »

(Kilde: Dvice)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen