Microsoft Universal Foldable Keyboard.
Microsoft Universal Foldable Keyboard. (Bilde: Kurt Lekanger, Tek.no)

Dette Bluetooth-tastaturet er genialt

Fungerer like godt med Android og iOS som med Windows.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes massevis av små og store Bluetooth-tastaturer beregnet på nettbrett og mobiltelefoner. Men vi har sjelden sett ett som har vært like smart som Microsofts nye «Universal Foldable Keyboard» som vi har fått låne fra Digital Impuls. 

Med det rette tilbehøret får du mer glede av mobilen:
Guide: Mobiltilbehør til nytte og fornøyelse »

Noe av det som gjør dette tastaturet litt smartere enn mange andre vi har kikket på, er at det kan kobles til to ulike enheter samtidig – og at du kjapt kan skifte mellom tasteoppsett for Android, iOS eller Windows.

Tynt og lett

Tastaturet er svært tynt – bare 5 millimeter, og siden det er sammenleggbart tar det liten plass når det ikke er i bruk. Det brettes sammen på midten, og holdes sammen av magneter. 

En magnetlås holder tastaturet sammen.
En magnetlås holder tastaturet sammen. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

Når tastaturet er brettet ut er det 29,5 centimeter langt. Det er såpass bredt at det er lett å skrive på uten å bomme på tastene. Siden overflaten er vannavstøtende behøver du ikke få panikk om du skulle være så uheldig å velte kaffen over tastaturet.

Enkelt å sette opp

Vi har ikke gjort noen omfattende test av tastaturet, men har brukt det litt på både en iPad og en Android-telefon, og førsteinntrykket er godt. Det eneste som irriterer oss litt, er at det fungerer dårlig som et tastatur til å ha på fanget – siden det jo brettes på midten og dermed lett folder seg sammen om du forsøker å legge det på tvers av beina. Men på en bordflate fungerer det utmerket.

Du kan enkelt pare tastaturet mot to enheter ved å holde inne en av de to Bluetooth-knappene øverst til venstre, ved siden av Esc-knappen. Når enhetene er paret kan du veksle mellom de to enhetene ved å trykke Bluetooth 1- eller 2-knappene. 

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Tastaturet fungerer veldig bra når du bruker det på en bordflate, men egner seg ikke for deg som liker å ha tastaturet i fanget.
Tastaturet fungerer veldig bra når du bruker det på en bordflate, men egner seg ikke for deg som liker å ha tastaturet i fanget. Foto: Kurt Lekanger, Tek.no

En knapp øverst til høyre lar deg veksle mellom operativsystemene Windows, Android eller iOS (iPhone/iPad). Et ikon viser hvilket operativsystem som er i bruk, og tastaturoppsettet tilpasses automatisk slik at det fungerer optimalt med den enheten du er koblet til.

Tastaturet benytter Bluetooth 4.0, og har dermed et lavt strømforbruk. Ifølge Microsoft skal batteriet holde i opptil tre måneder før du må lade det via MicroUSB-kontakten på siden av tastaturet. 

En siste ting vi likte godt med dette tastaturet, er at det ikke har noen av/på-knapp. Du klapper det enkelt og greit sammen når du er ferdig å skrive, så skrur det seg av selv. Alt i alt et gjennomtenkt og bra tastatur, selv om prisen kanskje er litt i høyeste laget.

Dette er også et veldig bra minitastatur:
Logitech Keys-to-go: Det beste minitastaturet vi har prøvd »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen