Ett av ryktebildene som har omkranset Huaweis nye Mate 30 Pro. 19. september får vi se den for første gang.
Ett av ryktebildene som har omkranset Huaweis nye Mate 30 Pro. 19. september får vi se den for første gang.

Dette blir datoen for Huaweis nye flaggskip

Men får den tilgang til Google-apper?

19. september er datoen for lanseringen av Huaweis Mate 30-serie. Det bekreftet selskapet på Twitter i helgen, og datoen er dermed den samme som ryktene skulle ha det til på forhånd. 

Mate 30 Pro og søstermodellene skal lanseres i München, og slagordet for arrangementet blir «Rethink possibilities». 

 

Fire kameraer 

En reklameplakat for det nye Huawei-flaggskipet ble lekket allerede forrige uke, og den viser et kameraoppsett som tar opp en forholdsvis stor del av baksiden på telefonen.

Denne reklameplakaten ble lekket på det kinesiske nettstedet Weibo forrige uke.

På bildet ser det ut som om telefonen får hele fire kameraer bak, og det skal være snakk om en vanlig vidvinkellinse, en ultravidvinkel, en zoomlinse og muligens også et såkalt time of flight-kamera som fanger 3D-informasjon til bruk i utvidet virkelighet og 3D-skanning. 

Huawei skal dessuten ha oppgradert kameraene kraftig i Mate 30-serien. Her snakkes det om en hovedsensor på 1/1.55 tomme. – eller 1,63 centimeter i diagonalen. Det er vesentlig større enn hovedsensoren i P30 Pro – som vi kalte «den beste kameramobilen på markedet» – som var på 1/1.7 tomme.

En større sensor gir normalt sett større piksler som er i stand til å fange mer lys, og dermed bedre bildekvalitet. 

Får de Google-tjenester? 

Det største spørsmålet ved Huawei-lanseringen er hvorvidt Mate 30-serien vil  komme med tilgang til Googles appbutikk Play Store.

En talsmann for Google sa nemlig til Reuters forrige uke at telefonene ikke vil kunne selges med lisensierte Google-apper og -tjenester som følge av USAs forbud mot å levere til Huawei.

Det er imidlertid mulig for amerikanske selskaper å søke om en lisens for å kunne levere til Huawei, men Google har foreløpig ikke opplyst om de har søkt om en slik. 

Android-operativsystemet er i seg selv åpen kildekode og dermed ikke omfattet av forbudet, men det er altså de såkalte Google Mobile Services, som blant annet omfatter app-butikken og Google Maps. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen