(Bilde: © Michael Nordqvist, 1st Place, Nordics National Award, 2014 Sony World Photography Awards)

Dette bildet var best i Norden

Nå er vinnerbildene fra 2014 World Photography Award kåret.

For syvende år på rad har World Photography Organisation nå annonsert årets første vinnerbilder i den prestisjetunge fotokåringen Sony World Photography Awards. Tilbake i starten av februar ble alle de nominerte bildene anonsert, og vinnerne i kategoriene  «åpen» og «ungdom» her i Norden er nå plukket ut.

Den svenske fotografen Michael Nordqvist stakk av med seieren, med et bilde han har tatt av seg selv i det han hopper ut fra et fly i full fart:

– Bildet ble tatt et halvt sekund etter at jeg hoppet ut av flyet. Jeg holdt kameraet i hånden og pekte det mot hjelmen, for å få med både himmelen og flyet i refleksjonen i visiret. Fallskjermhoppet fant sted over Skåne i Sør-Sverige, forteller Nordqvist i en pressemelding.

Sammen med vinnerne i 37 andre regioner rundt om i verden, har han muligheten til å stikke av med den gjeve prisen L'Iris d'Or («Gullobjektivet»), som blir delt ut under gallaen Sony World Photography Awards i London 30. april. 

Nesten 140 000 bilder fra 166 land har vært inne til vurdering, i en kåring som åpner for både nybegynnere og profesjonelle. Halvparten av bildene er tatt av proffer. Kåringen av årets beste bilde tatt av en profesjonell fotograf finner sted den 30. april.

Blant de mange nominasjonene finner vi også tre nordmenn. Wilfred Berthelsen er nominert i reise-kategorien, Tina Signesdottir Hult for «mennesker» og Edward Bonnevie for «miljø».

Se vårt utvalg av de nominerte bildene i denne bildespesialen »

(Kilder: Twistedsifter via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen