Dette bildet av jordkloden består av 36 000 selfie-bilder
(Bilde: NASA)

Dette bildet av jordkloden består av 36 000 selfie-bilder

Unik NASA-mosaikk lar deg zoome fritt inn og ut.

Det kan virke som om det amerikanske romfartsbyrået NASAs nye strategi for å få folk interesserte i virksomheten sin er å spille på populærkulturelle uttrykksformer.

For eksempel lanserte byrået en slående bildeserie i forbindelse med premieren på den påkostede TV-serien «Cosmos», og samme måned ble en annen vakker bildekolleksjon publisert med Oscar-filmen «Gravity» som ramme.

Selfie-mosaikk

Nå melder NASA på bloggen sin om et nytt oppmerksomhetsfremmende fremstøt, og denne gangen er det sosiale medier som står i sentrum.

På Earth Day den 22. april i år inviterte nemlig folk i hele verden til å gå ut og ta bilder av seg selv, altså «selfie»-bilder, for deretter å laste dem opp på nettsteder som Twitter, Instagram, Facebook, Google+ og Flickr med merket #globalselfie.

NASA fikk inn over 50 000 bilder, og av disse plukket byrået ut 36 422 passende selfier som de brukte til å sette sammen en mosaikk av jordkloden. Resultatet ble et bilde av Jorden på solide 3,2 gigapiksler, hvor hver piksel altså er et selfie-bilde.

Fem oppdrag i 2014

Bildet er lagt ut på nettstedet GigaPan, hvor du fritt kan panorere og zoome inn og ut på hver enkelt fotograf. Om du selv deltok i det uvanlige initiativet er det dermed fullt mulig å finne ditt eget bilde, riktignok med en liten dose tålmodighet.

Noe av bakgrunnen for det kreative sprellet er at 2014 visstnok er et ganske begivenhetsrikt år for NASA. Bare i løpet av dette året skal byrået nemlig gjennomføre hele fem oppdrag i rommet for å samle inn viktig informasjon om planeten vår.

Mer informasjon om Earth Day-prosjektet kan du finne hos NASA, og selfie-mosaikken kan du leke deg med under.

Fikk du med deg dette NASA-prosjektet: Byrået sydde sammen 2,5 millioner bilder av Melkeveien »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen