Dette Android-tastaturet lar deg skrive uten å løfte fingeren
(Bilde: Swiftkey)

Dette Android-tastaturet lar deg skrive uten å løfte fingeren

Swiftkey 4 har latt seg inspirere av Swype.

En av fordelene med en Android-mobil, er at du svært enkelt kan bytte ut skjermtastaturet med et annet – hvis du ikke liker det som følger med telefonen. Vi i Amobil har tidligere testet og anbefalt tastaturet SwiftKey til Android, og kalt det ett av de beste tastaturene for Android.

Les også: Misfornøyd med tastaturet? Bytt til et annet!

Nå har versjon 4 av SwiftKey kommet, og i denne store oppdateringen har Swiftkey "tjuvlånt" en funksjon vi kjenner fra et annet skjermtastatur; Swype. SwiftKey-versjonen av dette kalles SwiftKey Flow.

Swiftkey 4.
Swiftkey 4.

Hold fingeren på skjermen

I stedet for å trykke én og én bokstav, kan du med den nye versjonen skrive ordene ved å bevege fingeren fra bokstav til bokstav – uten å løfte fingeren. Swiftkey sjekker mot ord i en ordliste, og klarer å gjette seg til hvilke ord du mener å skrive – selv om du bommer på noen bokstaver her og der. 

Med funksjonen Flow Through Space trenger du heller ikke løfte fingeren for å skrive neste ord, det holder å bare sveipe fingeren nedom mellomromstasten. 

Ønsker du å skrive på "gamlemåten", kan du selvfølgelig det også. SwiftKey kan koble seg til Facebook-, Gmail- og Twitter-kontoen din, samt lese SMS-er, og på den måten over tid lære seg hvordan du skriver. Det gjør at ordforslagene blir mer nøyaktig jo mer du bruker tastaturet.

Enklere retting

Det er også en del andre nyheter i SwiftKey 4, blant annet at ordforslagene er kontekstsensitive – det vil si ses i sammenheng med resten av setningen. Dette fungerer på 60 ulike språk, inkludert norsk. 

Retting av ord skal også ha blitt enklere, og tastaturet skal nå bedre tilpasse seg ulike individers skrivestil.

Hvis du allerede har kjøpt Swiftkey får du Swiftkey 4 gratis ved å oppdatere appen via Google Play. For andre koster appen rett i underkant av 12 kroner i en kort periode, før den går opp til normal pris igjen senere (22 kroner). 

Du kan laste ned SwifKey 4 her.

Les også testen av forrige versjon av Swiftkey her

Her er en videodemonstrasjon av hvordan det fungerer:

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen