(Bilde: iStockphoto)

– Dette abonnementet passer ikke for barn

Du risikerer regning på flere hundre kroner dagen med Telenor-abonnement som markedsføres som barneabonnement.

I romjulen fikk redaksjonen en e-post fra en Telenor-kunde som hadde kjøpt abonnementet Telenor KomplettKontroll til sitt barn. Med dette abonnementet fylles 200 kroner automatisk på ringekontoen hver måned, og eventuelt ubrukt beløp følger med videre til neste måned. Abonnementet inkluderer også 50 MB datatrafikk.

Det kunden reagerte på var derimot at maksprisen for datatrafikk er på hele 399 kroner. Et barn som for eksempel ser YouTube-videoer på 3G-nettet står dermed i fare for å for å bruke opp slike summer på relativt kort tid.

– Etter mitt syn driver Telenor falsk markedsføring. Et abonnement hvor det, om man glemmer seg, kan renne ut 400 kroner i løpet av en dag passer absolutt ikke for barn, sier Telenor-kunden til Amobil.

Dette banneret synes Telenor-kunden var misvisende, ettersom maksgrensen på datatrafikk lå på 399 kroner per måned.
Dette banneret synes Telenor-kunden var misvisende, ettersom maksgrensen på datatrafikk lå på 399 kroner per måned.Foto: Telenor.no/faksimile

Får varsel

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor sier til Amobil at Komplett Kontroll ikke nødvendigvis er det rette abonnementet for alle barn. Han nevner kontantkort, hvor Telenor også har en makspris på 10 kroner per dag for datatrafikk, som et mulig alternativ.

– Når det gjelder KomplettKontroll sier vi i markedsføringen vår at abonnementet passer bra til barnets første abonnement. Den første mobilbruken går som oftest ut på å ringe og sende SMS, og ikke utstrakt databruk. Om barnet har et annet bruksmønster, er andre abonnement å foretrekke, sier Krokan.

– Ellers er det viktig å presisere at vi varsler kunden på KomplettKontroll når 50 MB er brukt opp, sier han videre.

Opplyser ikke om tjenesten SikkertBarn

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.
Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Telenor-kunden tok kontakt med kundeservice angående den høye maksgrensen på datatrafikk for et abonnement som skulle brukes av et barn. Vedkommende fikk da beskjed om at det var mulig å aktivere tilleggstjenesten SikkertBarn, som blant annet sperrer for datatrafikk.

Noe slikt var uaktuelt i dette tilfellet, men vil kanskje være en god løsning for andre. Til tross for at Telenor selv markedsfører KomplettKontroll som et egnet abonnement for barn, nevner de ikke noe om SikkertBarn på bestillingssiden.

– Vi informerer om SikkertBarn et annet sted på Telenors nettsider, men dette bør absolutt inn også her, sier Krokan, og lover samtidig at dette skal komme på plass snart.

Les også: Apple saksøkes for "smurfebær"

Vanskelig å finne abonnement til barn

Det kan være vanskelig nok for voksne å finne et abonnement som passer forbruket, men når det gjelder barns mobilbruk er det andre hensyn som må tas. Noen operatører har tilleggstjenester som er ment å sikre foreldrene mot skyhøye regninger, men ofte går dette på bekostning av barnets brukeropplevelse. Litt større barn, tenåringer, vil kanskje ikke godta å være sperret helt ute fra Internett på mobilen sin.

Dessuten betaler du som forelder gjerne en høyere pris for å gi barnet et abonnement med noen bruksbegrensninger, slik som Telenor KomplettKontroll eller NetCom YoungTalk. Sistnevnte har for øvrig en makspris på 9 kroner per dag for datatrafikk, i stedet for 399 kroner per måned som på Telenor KomplettKontroll.

– Vi erkjenner at mobilbruken endrer seg, også for barn. Noen vil tidlig bruke smarttelefon og pådra seg datakostnader. Denne utviklingen følger Telenor nøye, og vi jobber stadig med å tilpasse abonnementene våre slik at både foreldre og barn skal være trygge på at de har gode løsninger å velge mellom. Vi er takknemlige for slike tilbakemeldinger fra kundene våre, som vi her har fått, avslutter Telenors informasjonssjef.

Finn et rimeligere abonnement: Prøv priskalkulatoren Ringepriser nå

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen