Detaljer rundt Intels serverprosessorer


Dagens Intel Xeon-prosessor

Intel Cranford
Intel Cranford kommer med en frekvens på 3,66 GHz. På cache-siden vil den bli ustyrt med 1 MB L2-cache. Dagens variant kjører til sammenligning på 3 GHz, men har en 4 MB L3-cahce, noe som kan være bedre på enkelte oppgaver som en server kan ha.

Prosessoren vil produseres med 90 nm-teknologi, noe som vil kunne medføre lavere produksjonskostnader i forhold til dagens prosessor.

Intel Potomac
Intel Potomac kommer til å kjøre på en frekvens på 3,5 GHz. Videre vil den ha opp til 8 MB L3-cache i tillegg til 1 MB L2-cache.

Prosessoren vil bli produsert med 90 nm-teknologi. Potomac skal siktes inn mot high-end-markedet, og blir trolig lansert i 2. kvartal i år.

Både Cranford og Potomac vil ha støtte for Enhanced Memory 64 Technology (EM64T), og sikkerhetsfunksjonen Executed Disable Bit (EDB).

Dobbeltkjerner
Intel kommer foreløpig ikke til å lansere dobbeltkjerneprosessorer bergnet for systemer med to eller flere prosessorer. Det som kommer av dobbeltkjerneprosessorer er derimot Intels Smithfield. Smithfield er beregnet for arbeidsstasjoner og servere med plass for én prosessor.

Hvis man skal stole på Intels veikart, vil vi kunne finne en Smithfield-prosessor med kjernefrekvens på 3,2 GHz en gang i 3. kvartal i år.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen