Detaljer om Olympus Camedia C-5050 avslørt

Detaljer om Olympus Camedia C-5050 Zoom ble avslørt av en Israelsk nettside før kameraet skulle bli annonsert, men nå har Olympus gjort det offisielt: Olympus Camedia C-5050 blir Olympus' nye kompakte toppmodell.

Det er ingen tvil om at kameraet blir en vesentlig oppdatering av C-4040. Kameraet byr på mange nye godbiter.

Meget spesielt er det at kameraet støtter hele 3 lagringsformater. Man kan bruke det nye XD-Picture Card formatet, SmartMedia og CompactFlash ! Vi har tidligere sett delte SmartMedia/CompactFlash løsninger på Olympus E-10 og E-20, støtten for CompactFlash indikerer at Olympus ønsker at også mer profesjonelle brukere skal finne kameraet interessant.

Kameraet har 5 Megapiksler, bildebrikken er imidlertid mindre enn på Olympus E-20. Faktisk er bildebrikken av samme størrelse som på C-4040, dvs. at bildepunktene har blitt mindre.

Kameraet har som C-4040 en spesielt lyssterk 3x optisk zoom, største blenderåpning er F1.8. Brennvidden tilsvarer 35-108 mm.

Kameraet har en mengde avanserte funksjoner, og støtte for ekstern blits via en blitssko. Nytt er også en vridbar LCD-skjerm, denne kan imidlertid bare vris opp og ned - ikke til siden slik som på f.eks. Canon PowerShot G2.

Kameraet ser ut til å bli meget raskt, og kan ta 11 bilder med 1.7 bilder i sekundet, eller 4 bilder med 3.3 bilder i sekundet.

Kameraet ventes på markedet i november, prisen i Norge er naturlig nok ukjent.

Pressemeldingen er vedlagt på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen