Detaljer om Office "12" for Mac

Alternativ tekst mangler
Office 2007 for Windows.

Microsoft satser på å ha Office "12" for Mac klar 6-8 måneder etter at Windows-versjonen er ferdig. Det betyr at Office "12" for Mac vil være klar mellom juli og september neste år. Windows-utgaven skal være klar i januar.

Office "12" for Mac vil etter all sannsynlighet kalles Office 2007, som gir omtrent tre år siden forrige Office-versjon ble sluppet for operativsystemet. Mac-versjonen vil låne ideer fra Windows Office 2007, blant annet vil deler av den nye verktøylinjen bli tatt i bruk. I tillegg vil Mac-versjonen selvsagt støtte de nye XML-baserte filformatene.

Office "12" har også blitt portet til å støtte det såkalte "universelle binærformatet" som gjør at programvaren kan kjøre på både Intel- og PowerPC-baserte Apple-maskiner. Dette har ført til at Microsoft har måttet bytte kompilator og skrive om mengder av koden.

- Vi hadde fremdeles kode som var skrevet i Assembly, så det har vært en lang prosess å bytte alt over og for våre utviklere å lære nye verktøy. Alle har jobbet veldig hardt med overgangen, det har bokstavelig talt vært "alle mann på dekk", sa Mary Starman, Product Manager for Microsofts Mac-enhet. For øyeblikket har Microsoft rundt 130 utviklere som jobber på Office for Mac.

Office "12" vil sannsynligvis få tre betautgivelser, men disse vil ikke bli distribuert på samme måte som betaene av Office 2007 for Windows.

- Vi kommer til å foreta en oppdatering av brukergrensesnittet, men det kommer ikke til å se akkurat ut som det du ser i Office 2007. Det ville ganske enkelt ikke være noe lurt. Apple har deres eget svært spesifikke sett med brukergrensesnittretningslinjer, og vi prøver i første rekke å følge disse. Om vi kan innovere på toppen av dette, og gjøre noen interessante ting for å sørge for at brukergrensesnittet er virkelig oppdagbart for Mac-brukere, så kommer vi til å prøve å gjøre det, sier Starman. Hun legger til at de vil rette seg etter den nye grafiske retningslinjene som kommer med OS X Leopard.

(Kilde: APC Magazine)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen